De Bruyne razkril, kje bi želel nadaljevati svojo kariero

Sijajni belgijski vezist Kevin de Bruyne ima željo zaigrati za klub, pri katerem trenutno glavne vajeti vleče njegov dolgoletni soigralec iz Manchester Cityja.

Uredništvo
11. september 2019, 11:03

Foto: Getty Images

Sijajni belgijski vezist Kevin de Bruyne je junija dopolnil 28 let in bo zagotovo še kar nekaj časa del smetane evropskega klubskega nogometa, bolj ali manj pa je tudi jasno, da bo Manchester City osrednji klub njegove kariere. Izjemni vezist, ki ga je belgijski selektor Roberto Martinez razglasil celo za najboljšega 'playmakerja' na svetu, o slovesu od Cityja še ne razmišlja, kljub temu pa je že oblikoval zelo konkretno idejo o tem, kje bi rad nadaljeval oziroma morebiti celo končal svojo kariero.

"Vincentu Kompanyu (trenerju in igralcu Anderlechta – op.a) sem dejal, naj prihrani mesto zame. Morda naslednje leto, ali pa čez sedem let. Če bo to lahko storil, je moja naslednja destinacija že znana," je povedal De Bruyne, ki sicer izhaja iz Genta, v profesionalnem nogometu pa je debitiral v majici Genka.

De Bruyne je priznal, da je imel Kompany zelo velik vpliv na njegovo kariero in da je bil tudi glavni razlog, zakaj se je leta 2015 odločil za povratek v Anglijo.

"Ko sem bil še pri Wolfsburgu, je City kazal veliko zanimanja zame, Vinnie pa me je ves čas prepričeval v to, kako čudovito bi bilo, če bova soigralca pri Cityju. Nenehno me je spraševal, če sem se že odločil," je razkril De Bruyne.
loading...