De Laurentiis ponuja 85 milijonov evrov za dve veliki okrepitvi

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis pripravlja enega najbolj ambicioznih prestopnih pohodov, odkar vodi klub. Na mizi je 85 milijonov evrov, v igri pa dva izjemna igralca.

Uredništvo
3. julij 2020, 9:19

Foto: ACI

Napoli je pod vodstvom Aurelia de Laurentiisa že izpeljal vrsto spektakularnih prestopov – denimo Gonzala Higuaina iz madridskega Reala – še nikoli v času njegovega mandata pa v eni 'operaciji' na mizi ni bilo toliko denarja kot v lovu na zvezdnika francoskega Lilla Victorja Osimhena in Gabriela Magalhaesa.

Gazzetta dello Sport poroča, da naj bi Napoli za oba igralca ponudil kar 85 milijonov evrov, kar je sicer manj od pričakovanj francoskega kluba – ta naj bi sprva zahteval kar 20 milijonov evrov več – a ker trenutno Lille za omenjena igralca nima konkurenčnih ponudb, obstajajo dobre možnosti za to, da bo Napoli v svojih namerah uspel.

Napolijevo nakupovanje Osimhena in Gabriela je bržčas treba razumeti večplastno. Oba se namreč ponujata kot zamenjavi za dva igralca, ki naj bi se v prihodnjem prestopnem roku poslovila od kluba. Sijajni Senegalec Kalidou Koulibaly ima bojda na mizi atraktivne ponudbe z Otoka, kjer naj bi se še posebej zanj zavzemal bogati Manchester City, s prihodom Osimhena pa bi se najbrž zakrpala luknja v primeru odhoda prav tako močno zaželenega Poljaka Arkadiusza Milika. Slednji naj bi bil tarča madridskega Atletica, Napoli pa pričakuje, da bo s prodajama Koulibalyja in Milika zaslužil najmanj 130 milijonov evrov.

S tem bo brez težav pokril investicijo v oba zvezdnika Lilla, imel pa bo tudi odprt manevrski prostor za nakup Turka Cengiza Underja iz Rome, za katerega Roma zahteva 30 milijonov evrov odškodnine.

loading...