Nesrečni Rick Karsdorp ...

Debi in spet poškodba

Nizozemski branilec Rick Karsdorp res nima sreče. Sinoči je po zaceljeni poškodbi meniskusa končno debitiral v majici Rome, a tekmo končal z novo, zelo resno poškodbo.

Uredništvo
26. oktober 2017, 12:05

Foto: /

Bočni branilec italijanske Rome Rick Karsdorp v letošnji sezoni ne bo zbral velikega števila nastopov za rimski klub. Poškodba kolenskih vezi, ki se mu je pripetila na sinočnji tekmi proti Crotoneju, bo Nizozemca z igrišč oddaljila za približno pol leta, kar torej pomeni, da ga povratek na zelenice čaka šele ob koncu tekoče sezone.

Karsdorpova poškodba pa je le nadaljevanje nesreče, ki jo ima z zdravjem ta nogometaš že nekaj časa. Poleti se je Romi pridružil iz Feyenoorda, a moral izpustiti več kot dva meseca nove sezone zaradi poškodbe in operacije meniskusa.

Včerajšnji težko pričakovan debi se je za Karsdorpa tako končal z novim razočaranjem, Roma pa je v uradni izjavi Nizozemčevo poškodbo tako komentirala: "Po tekmi s Crotonejem je zaradi bolečin v levem kolenu Rick Karsdorp obiskal našo zdravniško službo, ki je po testih v bolnišnici potrdila poškodbo kolenskih vezi. Nogometaš bo pri profesorju Marianiju opravil več testov, ki bodo določili načrt okrevanja."

Karsdorp je sicer po tekmi, še pred novico o novi resni poškodbi, povedal: "Počutim se kot otrok. Z ekipo sem treniral dva tedna in srečen sem zaradi minut, ki sem jih odigral." Te minute so bile žal zadnje, ki jih je Karsdorp odigral v tem koledarskem letu.