Deco je nekoč čaral na igrišču, zdaj načrtuje nov podvig: Barcelona želi igralca, ki je osupnil Evropo

Barcelona se že nekaj let ubada s finančnimi težavami, ki ji otežujejo manevre na nogometnem tržišču. Športni direktor kluba naj bi imel tudi to poletje podobne preglavice, zato že resno načrtuje podvige za leto 2025.

Uredništvo
7. junij 2024

Deco bo skušal v Barcelono pripeljati Floriana Wirtza. (Foto: //)

Finančno stanje Barcelone niti ni zelo slabo, ko govorimo o prihodkih. Največja težava kluba je finančni fair play in izredno visoki stroški plač, kar močno otežuje realizacijo želenih prestopov.

V tem poletju gre pričakovati, da bo katalonski velikan posegel po prodajah nekaterih pomembnih posameznikov, da bi naredil nekaj maneverskega prostora za morebitne okrepitve. Vseeno pa ne gre pričakovati, da bodo v katalonsko prestolnico prihajala najbolj zveneča imena.

Predsednik Joan Laporta se trudi priskrbeti sredstva za nakupe in delovanje kluba, športni direktor Deco pa skuša z omejenim budžetom najti igralce, ki bodo dodana vrednost moštvu. No, Mundo Deportivo piše, da se Deco ni le osredotočil na aktualni prestopni rok, temveč že razmišlja tudi o tistem čez eno leto.

Deco naj bi bil očaran nad Florianom Wirtzem, nogometašem Bayerja, ki je v zadnji sezoni osvojil nemško Bundesligo in nemški pokal, v finalu lige Evropa pa je klonil proti Atalanti. Mladi Nemec to poletje ne bo menjal sredine, čez lwto dni pa naj bi se podpisal pod odmevni prestop.

Mediji največ možnosti dajejo madridskemu Realu, ki naj bi poleti 2025 v svoje vrste zvabil tako Wirtza kot trenerja Xabija Alonsa. Kljub temu pa naj bi Deco vse moči vpel v to, da mu naslednje leto uspe veliki met in v vrste Barcelone pripelje nemškega reprezentanta.