Deja vu: Enrik Ostrc kot nekoč Miha Zajc

Včerajšnji pojav in takojšnja eksplozija Enrika Ostrca v dresu Olimpije sta navijače ljubljanskega kluba spomnila na trenutek, ko se je pojavil in zablestel zdaj uveljavljeni Miha Zajc.

Uredništvo
7. junij 2020, 9:41

Miha Zajc je kariero začel kot strelec dveh golov na svojem debiju v 1. SNL. (Foto: SPS)

Bil je oktober, leta 2012. Takratni trener Olimpije Andrej Razdrh je ob odsotnosti takrat pomembnejših vezistov Djordja Ivelje in Damjana Trifkovića v začetno enajsterico uvrstil še mladoletnega Miho Zajca, ki je pred tem v klub prišel iz Interblocka. Razdrh je zasledoval cilj uveljavljanja mladih igralcev v prvi ekipi ljubljanskega kluba, takrat še v lasti Izeta Rastoderja

To je bila poteza, od katere je Olimpija enormno profitirala. Tekmo proti Muri je 17-letni debitant Miha Zajc sijajno izkoristil in dosegel kar dva gola! Oba s prefinjenima streloma. Sijajno predstavo v drugem polčasu je Zajc kronal tako, da je v slogu nogometnih zvezd tekmo zapustil malce pred koncem in bil nagrajen z aplavzom in tudi ovacijami navdušene publike. V Ljubljani so nogometni navdušenci eksplozije mladih nogometašev vedno znali ceniti in jih nagraditi. 

Kariera Mihe Zajca, ki je danes, mimogrede, še vedno star le 25 let, je nato doživela vzpon. Danes je Zajc član turškega velikana Fenerbahčeja in slovenski reprezentant.

Olimpijino zmago v Sežani je z golom začinil 17-letni debitant Enrik Ostrc

Enrik Ostrc je s sijajnim golom osrečil Olimpijo

Spomin na dan njegovega preboja (6. oktober 2012) pa je še vedno živ. Priložnost, da 6. junija postane poseben, pa ima tudi Enrik Ostrc. Osem let pozneje.

Sedemnajstletnik, ki je, tako kot Zajc Primorec, je navdušil na debiju proti Taboru iz Sežane. Prefinjen strel, čudovit zadetek. Ostrc je opozoril nase in spomnil, kako lepo je biti navijač kluba, kjer sedemnajstletni nogometaš igra prvoligaške tekme in celo zabija zadetke. Ostrc je tako prebil led, a se mora zavedati, da bo treba zdaj, ko ni več anonimen in bo tudi klub nanj resno računal, zares zavihati rokave. Miha Zajc je za dosego ravni, na kateri igra zdaj, ogromno delal, se odrekal in tudi tvegal. Na koncu je uspel. Bo nekoč tudi Ostrc?
 
 
adplus-dvertising