Dele Alli je v Tottenhamu postal le še številka

Trener Tottenhama Jose Mourinho je še enkrat več nazorno pokazal, da Dele Alli, pred leti ena največjih zvezd moštva, ni v njegovih načrtih.

Uredništvo
26. oktober 2020, 6:48

Foto: Getty Images

Prihodnost Deleja Allija v Tottenhamu je sodeč po ritmu nove sezone zelo negotova. Nekdanji angleški reprezentant je začel le uvodno tekmo angleškega prvenstva proti Evertonu, odtlej pa je v Premier League skupaj zbral mizernih 21 minut igre, čeprav ni imel težav s poškodbami oziroma ni bilo drugih razlogov, ki bi mu onemogočali igranje.

Glavni razlog za njegovo neigranje je Jose Mourinho, ki na enega ključnih členov Pochettinovega Tottenhama ne računa, da Alli trenutno zares ne preživlja najboljših trenutkov pa priča podatek, da ga Mourinho sploh ni uvrstil v kader za nocojšnjo prvenstveno tekmo proti Burnleyju.

To sicer ni pri Alliju ni več nobena posebna novost, saj je v letošnji že petkrat ostal zunaj postave za tekmo. Mourinho ga trikrat ni uvrstil v moštvo na tekmah angleškega prvenstva, izpustil pa je tudi tekmi nižjega ranga v ligaškem pokalu proti Chelseaju in v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo Europa proti Lokomotivi iz Plovdiva.

Alli je tako ta hip bržčas najdražji igralec na svetu, ki je zaradi tehničnih razlogov v svojem klubu povsem v obrobnem položaju. Portal Transfermarkt 24-letnega vezista še vedno vrednoti zelo visoko, saj njegovo tržno vrednost ocenjuje na kar 52 milijonov evrov.