Dembele je na izhodnih vratih, Barcelona je vse sile usmerila v nakup njegove zamenjave iz Cityja

Barcelonski časnik El Mundo Deportivo poroča, da bo Barcelona januarja vse sile usmerila v nakup krilnega napadalca Manchester Cityja Ferrana Torresa.

Uredništvo
2. december 2021, 9:01

Ferran Torres si želi prestopiti v Barcelono. (Foto: Getty Images)

Poslovni direktor Barcelone Ferran Reverter je pred dnevi naznanil, da bo Barcelona januarja imela na voljo sredstva za nakupe novih igralcev, a je njihov obseg v tem trenutku težko oceniti. Časnik El Mundo Deportivo poroča, da se trenutno v klubu vse vrti okoli velike operacije, ki zadevo zamenjavo za Francoza Ousmaneja Dembeleja, ki naj bi bil nezadovoljen s ponudbo kluba za podaljšanje pogodbe in naj bi bil bliže odhodu kot kdajkoli doslej.

V Barceloni permanentno poškodovanega Francoza ne bodo skušali zadržati za vsako ceno, vmes pa so že identificirali njegovo zamenjavo, ki jo v klubu vidijo kot 'strateško investicijo' za prihodnost.

Na vrhu seznama želja se je namreč znašlo ime krilnega napadalca Manchester Cityja Ferrana Torresa, v katerem v Barceloni vidijo igralca, ki bi bil naslednji košček v mozaiku mlade in potentne ekipe z velikim razvojnim potencialom.

Torres naj bi si zelo želel prestopiti v Barcelono in je pripravljen za katalonski klub igrati za precej nižjo plačo kot jo prejema v Angliji. Ključen element posla – kot vselej – bo odškodnina, El Mundo Deportivo pa trdi, da naj bi bil Pep Guardiola pripravljen odobriti Torresov odhod, saj v moštvu ne želi imeti nezadovoljnih igralcev. City za 21-letnika pričakuje odškodnino med 50 in 55 milijoni evrov.

Ferran Torres je zrasel v mladinski šoli Valencie, za Manchester City je na 43 nastopih dosegel 16 zadetkov, še posebej učinkovit pa je v majici španske reprezentance, za katero je na 22 nastopih dosegel že 12 golov.

Torres je prva 'strateška' želja Barcelone, druga pa naj bi bil Dani Olmo, katerega naj bi Barcelona v svoje vrste skušala pripeljati poleti.