Denar je na mizi, Marko Tolić lahko postane najbolje plačan igralec v Sloveniji! Celje potrjuje visoke ambicije, a ima problem

Marko Tolić je predstavil pogoje Celju in slovenski državni prvaki so jih pripravljeni sprejeti. Slovan želi Hrvata prodati, od Celja pa kupiti Aljošo Matka.

Miran Zore
21. maj 2024

(Foto: pigac.si)

Poročali smo že, da je Marko Tolić želja celjskega trenerja Damirja Krznarja za novo sezono in naskok na uvrstitev v katerega od evropskih pokalov. Izkušeni hrvaški nogometaš, ki smo ga v lanski sezoni gledali v dresu Maribora, pa je v tem trenutku že zelo blizu prestopu v ekipo slovenskega državnega prvaka. Po naših informacijah je Tolić s predstavniki Celja neformalno že sklenil dogovor, pogoji njegovega potencialnega prestopa so bolj ali manj že definirani. 

Tolić ima v Slovanu, ki je imel po dogovoru z Dinamom nedavno dolžnost odkupa njegove pogodbe, zajetno plačo. Neuradno celo več kot 30.000 evrov mesečno, tega stroška pa se Slovaki želijo znebiti oziroma ga nameniti v druge namene. Tudi "drugi nameni" Slovana so povezani s Slovenijo.

Že več tednov Slovan lovi Aljošo Matka, kar smo že poročali, to pa nam je v nedavnem intervjuju potrdil tudi predsednik Celja Valeriy Kolotilo. Želja igralca je jasna, Matko si želi v tujino, Slovan pa vidi kot primeren klub zase.

Slovaki tako zdaj igrajo na pričakovano karto. Ne diši jim odškodnina v višini milijona evrov za Matka, ampak bi raje kot celotno kupnino v račun raje dali Tolića. Glavni problem pri dogovarjanju med Slovaki in Celjani je seveda Tolićeva tržna vrednost. 

Valeriy Kolotilo mora s sodelavci zdaj rešiti dva problema. Prvi je seveda uskladiti višino odškodnine s Slovanom za Marka Tolića, drugi pa prepričati Aljošo Matka v podpis nove pogodbe. Predsednik Celja je v omenjenem intervjuju namreč dal vedeti, da si Matka, ki je prvi strelec sezone v Prvi ligi Telemach, želi zadržati. To lahko najlažje stori z novo pogodbo. Če bo prvi človek Celja s svojimi argumenti in finančnim vložkom uspešen na obeh "frontah", bo znano že kmalu.