Depay: Čas je, da stvari vzamem v svoje roke in sam odločam o svoji prihodnosti

Odlični nizozemski napadalec Memphis Depay se bo po vzoru Kevina de Bruyneja s svojo ekipo pravnih svetovalcev sam dogovarjal glede novih pogodb.

Uredništvo
18. maj 2021, 10:11

Memphis Depay je tarča Barcelone. (Foto: Getty Images)

Nizozemski napadalec Memphis Depay je pred eno ključnih odločitev svoje kariere. Pogodba z Lyonom se mu izteče čez dober mesec dni, za njim pa je ena najboljših sezon v karieri, saj je v francoskem prvenstvu na svoj račun vpisal 20 zadetkov in 10 asistenc ter bil nominiran za igralca sezone v Ligue 1.

Lyon Depaya ni uspel zadržati, Depay pa je na socialnih omrežjih naznanil, da bo poslej po vzoru Kevina de Bruyneja prihodnje odločitve sprejemal samostojno. Z drugimi besedami – pri dogovarjanju novih pogodb se ne bo zanašal na nogometne agente.

"Prišel je trenutek, ko moram odločitve v zvezi z mojo kariero vzeti v svoje roke. Čakajo me pomembne odločitve, ki jih bom ob pomoči moje ekipe zaupnikov in pravnih strokovnjakov sprejemal sam. Sam bom odločal o svoji usodi,"
je zapisal Depay.

Mediji 27-letnega Nizozemca že dalj časa selijo v Barcelono, kjer pa se situacija nevarno zapleta, saj je Ronald Koeman vsak dan bližje odstrelu s položaja trenerja moštva. Prav Koeman naj bi bil ključni vezni člen z Depayem, s katerim je pred leti uspešno sodeloval v nizozemski reprezentanci.