Depay prepričan, da so pravila preprečila prestop v Barcelono

Nizozemski zvezdnik je bil tik pred podpisom pogodbe s katalonskim velikanom, a v zaključku prestopnega roka do potrditve selitve ni prišlo. Nogometašu je žal, a se ne obremenjuje.

Uredništvo
8. oktober 2020, 9:07

Foto: Getty Images

Memphis Depay je bil za mnoge že novi nogometaš Barcelone, a to je bil račun brez krčmarja. Tik pred iztekom zadnjega prestopnega roka je postalo jasno, da z njegovo selitvijo iz Lyona v Katalonijo ne bo nič.

"Res je, bili smo zeli blizu realizacije prestopa, a do njega ni prišlo zaradi določenih pravil. Ne želim govoriti o podrobnostih, a na žalost se prestop ni zgodil," je po tekmi v dresu Nizozemske dejal Depay.

Španski mediji poročajo, da do prestopa ni prišlo zaradi finančnih preprek pri Barceloni. Klub bi namreč najprej moral prodati Ousmaneja Dembeleja, da bi lahko potrdil prihod Depaya. To je potrdil tudi predsednik Lyona Jean-Michel Aulas.

"S predsednikom Barcelone sva dvakrat govorila po telefonu in dejal mi je, da bo težko izpeljal posel. Igralec je razočaran, a ni jezen na nas, pač pa na Barcelono. Poznam memphisa in vem, da bo na igrišču pokazal svoje znanje in tako skušal kmalu priti do želenega prestopa," je dejal Aulas.