Dervišević: Čas je za zmago proti Olimpiji v Ljudskem vrtu

Vezist Maribora Amir Dervišević meni, da je Maribor odlično pripravljen na drugi del sezone ter da je tudi napočil čas za prvo zmago proti Olimpiji v Ljudskem vrtu po dveh letih in pol.

Uredništvo
18. februar 2020, 2:43

Foto: pigac.si

V Mariboru je vse nared za sobotni derbi v Ljudskem vrtu, ki bo predstavljal zelo zanimivo in zelo pomembno uverturo v drugi del sezone. Maribor na derbiju potrebuje dober rezultat, saj bi v nasprotnem primeru Olimpija lahko pridobila (pre)veliko prednost, vezist Amir Dervišević pa meni, da so vijoličasti povsem pripravljeni na izzive, ki so pred njimi.

"Potekajo v delovnem ritmu in s pozitivnim adrenalinom. Ko na takšni tekmi prideš na igrišče, veš, kaj te čaka in kaj je treba storiti. Vsi dobro vemo, kaj pomeni derbi za nas, za klub, za navijače, za vse v mestu. Cilj je jasen: pustiti srce na igrišču in zmagati. Vsi smo imeli že nekaj časa v mislih derbi, tudi med aktivnostmi v Turčiji smo se počasi usmerjali k otvoritvi sezoni. Zdaj po tej oddelani generalki pa so tisti trenutki, ko vsi že nestrpno čakamo, da bo šlo zares,
" je za klubsko spletno stran povedal Dervišević.

Maribor je imel v zadnjih letih na prvenstvenih derbijih v Stožicah veliko težav, saj je na zadnjih štirih tekmah doživel kar tri poraze, zadnja zmaga pa ima tako že precej dolgo brado, saj je v Ljudskem vrtu Maribor nazadnje slavil sredi novembra leta 2017.

"V zadnjih derbijih smo bili uspešnejši v Stožicah kot v Ljudskem vrtu, to ne sme biti ovira in verjamemo, da je zdaj čas za preobrat," je povedal Dervišević, in dodal.

"Dobro smo stali na igrišču, pokazali iz tekme v tekmo, da dvigujemo nivo pripravljenosti. Kljub rotacijam, ki so običajne na pripravljalnih tekmah, smo se ujeli med seboj, potrdili kvaliteto in spoznanje, da imamo na vsakem igralnem položaju vsaj po dve rešitvi. Kdorkoli bo dobil priložnost, bo želel prispevati v nadaljevanju sezone svoj delež na najboljši način. Vse pa nas vodi skupen cilj - zanima nas le zmaga na vsaki tekmi."
 
adplus-dvertising