Dervišević, Tavares in druščina so postali sezonski delavci na hmeljiščih

Nogometaši Maribora so se aktivno udeležili delovne akcije, v kateri so Amir Dervišević, Marcos Tavars in ostali člani moštva postali - sezonski delavci na hmeljskih poljih.

Uredništvo
28. april 2020, 5:39

Nogometaši Maribora so priskočili na pomoč hmeljarjem v Savinjski dolini. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Kdo pravi, da nogometaši trenutnih razmer ne znajo izkoristiti za kakšno nenavadno, a hkrati koristno delo? Šesterica članov Maribora – Amir Derviševič, Marcos Tavares, Gregor Bajde, Andrej Kotnik, Luka Koblar in Žan Kolmanič – se je aktivno udeležila prostovoljne delovne akcije na šestih kmetijah v Savinjski dolini, kjer jim zaradi pandemije trenutno primanjkuje sezonskih delavcev.

"Na izbranih hmeljskih poljih so pod skrbnim vodstvom hmeljarjev okopavali zemljo in v zemljo pritrjevali vrvice, ki bodo v prihodnjih tednih predstavljale hmelju oporo. Na ta način so prispevali, da bo hmelj, ki se sadi najkasneje do 15. aprila, uspešno izkoristil tudi letošnjo sezono in dozorel do konca avgusta oz. septembra, odvisno od sorte," so sporočili iz tabora Maribora.

Poleg nogometašev Maribora so se solidarnostne akcije udeležili še člani rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, košarkarskega kluba Zlatorog, predstavniki Smučarske zveze Slovenije, Rokometne zveze Slovenije, Košarkarske zveze Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije.

"Vsako leto približno 800 tujih sezonskih delavcev pomaga pri pripravi hmeljišč za sezono. V letošnjem letu je bilo to zaradi izrednih razmer onemogočeno. V imenu vseh pridelovalcev hmelja izrekam iskreno zahvalo vsem prostovoljcem, ki so nam priskočili na pomoč v tej stiski. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi rešili letošnjo sezono slovenskega zelenega zlata,"
je povedal Janez Oset, predsednik Hmeljarske zveze Slovenije. 
adplus-dvertising