Deset draguljev Eura 2024: Eden najvrednejših najstnikov na svetu se bo pomeril tudi s Slovenijo

Na letošnjem Euru se bo predstavilo kar nekaj najstnikov, ki že pri mladih letih blestijo na članskem nivoju in gotovo si kateri od njih letos obeta prestop. Kdo pa so tisti najbolj zaželeni?

Uredništvo
11. junij 2024

Lamine Yamal (Foto: Getty Images)

Evropsko prvenstvo v Nemčiji je pred vrati in tudi letos se bodo na velikem turnirju predstavili mnogi mladeniči, od katerih se v prihodnjih letih ogromno pričakuje. Največ pompa bo tokrat okoli Lamina Yamala, ki je star šele 16 let inredno nastopa za člansko ekipo Barcelone. Hkrati bo najmlajši igralec Eura in najvrednejši najstnik na turnirju.

Nemški portal Transfermarkt.de njegovo tržno vrednost ocenjuje na vrtoglavih 90 milijonov evrov, kar je precej več od konkurence.

Na drugem mestu se med najvrednejšimi najstniki na Euru znajde Francoz Warren Zaire-Emery, ocena tržne vrednosti znaša 60 milijonov evrov. Tretje mesto zaseda portugalski branilski up Joao Neves z vrednostjo 55 milijonov evrov.

Peterico zaključujeta Kenan Yildiz (Turčija) in Kobbie Mainoo (Anglija), ki sta oba ocenjena na približno 30 milijonov evrov tržne vrednosti. Slednji se bo v skupinskem delu evropskega prvenstva pomeril tudi proti izbrani vrsti Slovenije, šlo bo za tretji krog in za seboj ima odlično sezono na klubski ravni, kjer je prodrl v enajsterico pri Man. Unitedu.

Ne gre spregledati dejstva, da ima letos Turčija na seznamu kar tri mladeniče, kar je tudi največ med vsemi državami na Euru.

- Seznam 10 najstnikov na Euru z najvišjimi tržnimi vrednostmi: 

1. Lamine Yamal (Španija/Barcelona) - 90 milijonov evrov
2. Warren Zaire-Emery (Francija/PSG) - 60 milijonov evrov
3. Joao Neves (Portugalska/Benfica) - 55 milijonov evrov
4. Kenan Yildiz (Turčija/Juventus) - 30 milijonov evrov
5. Kobbie Mainoo (Anglija/Man. United) - 30 milijonov evrov
6. Arda Güler (Turčija/Real Madrid) - 30 milijonov evrov
7. Arthur Vermeeren (Belgija/Atletico Madrid) - 25 milijonov evrov
8. Semih Kilicsoy (Turčija/Bešiktaš) - 12 milijonov evrov
9. Kacper Urbanski (Poljska/Bologna) - 7 milijonov evrov
10. Leo Sauer (Slovaška/Feyenoord) - 5 milijonov evrov