Diakhabyja je vse skupaj zlomilo, trener žaljivke ne želi ponoviti

Javi Gracia je zaskrbljen nad tem, kako močno je rasistično žaljenje zlomilo nogometaša Valencie Mouctarja Diakhabyja.

Uredništvo
5. april 2021, 9:32

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Trener Valencie Javi Gracia je po tekmi proti Cadizu, ki jo je njegovo moštvo izgubilo (1:2), pojasnil, kakšno je stanje v moštvu in v kakšnih okoliščinah se je tekma nadaljevala. Potrdil je besede nekaterih igralcev Valencie, ki so razkrili, da so se na igrišče vrnili, ker je ekipi v nasprotnem primeru grozil odvzem točk. 

"Zgodilo se je v prvem polčasu. Diakhaby je bil res vznemirjen, izvedeli smo, da je bil žrtev grde žaljivke. Ko nam je povedal za to, smo sodniku povedali, da ne želimo igrati. V garderobi so nam povedali za sankcije, ki sledijo, če ne bomo igrali. Govorili smo z Diakhabyjem, ki je dejal, da ne more igrati, ampak je razumel, da se moramo vrniti. Sodnik pa ni vedel, kaj se je zgodilo, saj ni ničesar slišal. Žal nam je za to, obsojamo rasizem."

Gracia se je pogovarjal s sodnikom, ki je Diakhabyju pokazal rumeni karton.

"Takšne stvari moramo odstraniti iz nogometa. Diakhaby je, ko smo se pogovarjali o opcijah, dejal, da razume situacijo in da naj igramo. Kar me najbolj skrbi, je stanje mojega igralca. Če bi nam rekel, da naj ne igramo naprej, potem ne bi igrali. Ko je rekel, da naj se vrnemo, smo se vrnili."

O sami žaljivki pa je trener Netopirjev dejal: "Če bi takoj vedel, kaj mu je rekel, potem se ne bi vrnili. To je strašno in upam, da igralca Cadiza doleti sankcija. Njegovih besed ne bom ponavljal."
 
 
adplus-dvertising