Diego Simeone želi iz Memphisa Depaya ustvariti novega Diega Costo 

Nizozemski napadalec je dočakal zimski prestop iz Barcelone. Njegov nov trener v njem vidi določene podobnosti s priljubljenim in kontroverznim Diegom Costo.  

Uredništvo
21. januar 2023
Diego Costa si je v nekaj letih pri Atleticu iz Madrida zgradil kultni status. Na 216 nastopih je prispeval 83 golov in 36 asistenc, veljal pa je za grobega in neizprosnega napadalca, ki je bil strah in trepet branilcev v La Ligi. Zdaj je star 34 let in je rezervist pri Wolverhamptonu. Diego Simeone ga ni pozabil – spomine mu je obudil Memphis Depay.  

Muhasti napadalec je nedavno iz Barcelone prestopil v Atletico Madrid.  

Trener Diego Simeone pa v njem vidi obrise prej omenjenega Diega Coste. Ob tem je prepričan, da bo uspel Depay ponoviti sijajno formo, ki ga je nekoč krasila pri francoskem Lyonu, kjer je preživel najbolj plodno strelsko obdobje v karieri. Stopil mu je tudi v bran in izrazil prepričanje, da so bile Memphisove številke v pretekli sezoni odlične.

Nekdanji član PSV-ja in Manchester Uniteda je tedaj zbral 38 nastopov pri Barceloni, dosegel je 13 golov in dve asistenci.  

"Trudili se bomo, da bo Memphis našel formo, ki ga je krasila pri Lyonu. Tam je jasno pokazal, česa je zmožen. V njem vidim tudi nekaj Diega Coste, ki je pri Atleticu začel kot drugi napadalec, toda hitro postal prva izbira zaradi eksplozivnosti in požrtvovalnosti. Prav tako ne gre spregledati, da je imel v prejšnji sezoni Memphis lepo statistiko."

Atletico Madrid v La Ligi trenutno zaseda četrto mesto.