Diego Simeone zna tudi z mladimi: Nova zvezda Atletica je doma vzgojeni mladenič slavnega priimka

Atletico iz Madrida je sinoči premagal Alavesa, zvezda obračuna pa je bil doma vzgojeni mladenič, ki v madridskem moštvu igra vse vidnejšo vlogo.

Uredništvo
30. oktober 2023

Rodrigo Riquelme (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Trenerju Atletica iz Madrida so dolgo očitali, da ni trener, ki bi znal razvijati mlade igralce iz klubske akademije, a je sloviti Argentinec v zadnjem letu dni to tezo zelo odločno negiral in dokazal nasprotno. Že v prejšnji sezoni je pomembno vlogo v moštvu zavzel 20-letni vezist Pablo Barrios, odkritje nove sezone pa je tri leta starejši Rodrigo Riquelme, ki je precej pozno začel svojo kariero v prvi ekip Los Colchoneros.

Riquelme, ki nima nikakršne povezave s slovitim Argentincem enakega priimka, dolgo ni dobil priložnosti v prvi ekipi, zato je moral svoj talent razvijati na posojah. Nekaj časa je igral za Bournemouth v Angliji, še bolj koristna pa je bila zanj minula sezona, v kateri je bil eden najboljših igralcev Girone.

 

Po odlični sezoni pri Gironi je naposled dočakal tudi priložnost v svojem matičnem klubu, v letošnji sezoni pa je nastopil že na desetih tekmah in bil včeraj proti Alavesu izbran za najboljšega igralca tekme.

"To je bil moj najsrečnejši dan, odkar sem se vrnil v klub. Vesel sem, ker je bil ta gol zelo pomemben za našo zmago. Vse gre zelo hitro naprej in že kmalu nas čaka nova tekma."

Riquelme je po svoji naravi ofenzivni vezist, v Simeonejevem sistemu pa igra na krilu, s čimer pa sam nima težav.

"Včasih mi gre bolje, včasih slabše. Vselej sem na voljo trenerju in sprejemam vse njegove taktične ideje," je dodal Riquelme.