Dinamo brez odpora izpadel iz Lige Evropa: To je nedopustno, pričakovali smo ligo prvakov

Zagrebški Dinamo je v četrtkovem večeru doživel enega najtežjih dogodkov v zgodovini kluba. V Pragi je doživel visok poraz in izpadle iz Lige Evropa, svoje popotovanje bo nadaljeval v Konferenčni ligi.

Uredništvo
1. september 2023

Martin Baturina trdi, da je Dinamo zasluženo izpadel iz Lige Evropa. (Foto: /)

V Zagrebu bodo zagotovo še dolgo razmišljali o četrtkovem večeru, ko je Dinamo v Pragi s kar 1:4 izgubil proti Sparti in izpadel iz boja za skupinski del Lige Evropa. Modri so s prve tekme prinesli prednost 3:1, kar bolečini ob izpadu daje še dodatne razsežnosti.

Češka ekipa je vodila s 3:0, nekaj upanja pa je Zagrebčanom z golom dal Martin Baturina. No, nogometaši Sparte so tri minute pred koncem rednega dela zadeli še četrtič in zapečatili odhod v skupinski del drugega najmočnejšega tekmovanja v Evropi.

"Zasluženo smo izgubili! Nedopustljivo je, da prejmemo štiri zadetke na eni tekmi. Z tega se moramo nekaj naučiti! Od Dinama se vselej pričakuje največ. Priučakovali smo ligo prvakov in nesrečno izpadli, tokrat pa niti ne nesrečno. Za Konferenčno ligo se moramo nekaj naučiti iz tega," je dejal Baturina.

Dinamo bo v tej sezoni nastopal v skupinskem delu Konferenčne lige, nasprotnike pa bo, tako kot Olimpija, izvedel na žrebu, ki se danes začne ob 14:30.

Zagrebčani so nastanjeni v prvi jakostni skupini, kar naj bi prinašalo lažji žreb.