Dinamo je predstavil vizijo svojega novega stadiona

Dinamo iz Zagreba je na socialnih omrežjih objavil vizijo svojega novega stadiona, s katerim bi klub naposled zajadral v moderne tokove vrhunske nogometne infrastrukture. Projekt bi stal 60 milijonov evrov.

Uredništvo
10. april 2021, 11:26

Takšna je Dinamova vizija novega stadiona. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Na Hrvaškem ob slehernem večjem nogometnem uspehu na plan privre pereča diskusija o tem, kako na Hrvaškem trenutno nimajo niti enega stadiona, ki bi bil na ravni uspehov tako hrvaške reprezentance, kakor njihovega paradnega kluba Dinama iz Zagreba. V zadnjem desetletju nešteti pozivi niso prinesli nobenih konkretnih premikov, kljub temu pa so se v Dinamu povezali z arhitektom Ottom Barićem – sinom nedavno umrlega hrvaškega selektorja in nekdanjega trenerja Dinama Otta Barića – ter na socialnih omrežjih predstavili vizijo bodočega stadiona Dinama.

V Dinamu so zapisali, da bi stadion, kakor si ga je zamislil arhitekt Barić, lahko zgradili v treh letih, celotna investicija pa naj bi  znašala 60 milijonov evrov."V času, ko naši igralci pišejo nova velika poglavja slavnega Dinama, prvič doslej predstavljamo idejo in vizijo našega novega doma," so zapisali pri Dinamu, in navedli tudi nekaj tehničnih podrobnosti novega stadiona.

Novi stadion naj bi nudil prostor 34.000 gledalcem, ki bi bila v celoti pod streho, na njem bi bilo 3.000 t.i. VIP mest, vrhunski hospitality, medijski center ter prilagojen prostor za invalide.

Dinamo je na svoji spletni strani izrazil pripravljenost za sodelovanju v projektu z mestom Zagreb, ob tem pa je pozval navijače, naj podprejo vizijo kluba.

"Zgradimo Dinamu moderen stadion, ki bo klub zagotovo dvignil na višjo raven in ga naredil še močnejšega. Naj postane ponos hrvaškega nogometa. Zagreb, Dinamo in vsi naši navijači si to res zaslužijo …" so zapisali pri Dinamu.
 
adplus-dvertising