Dinamo pred najdražjim nakupom te zime, milijonska odškodnina za branilca iz lige TOP 5!

Zagrebški Dinamo je tik pred podpisom pogodbe z nogometašem, ki bo v hrvaško prestolnico prišel iz elitne francoske Ligue 1.

Uredništvo
1. februar 2024

Dinamo bo za Koffija Kouaa iz Metza odštel poldrugi milijon evrov. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Podpis pogodbe med zagrebškim Dinamom in Koffijem Kouaom naj bi bil le še stvar realizacije. Vodstvo Dinama naj bi namreč doseglo dogovor z vsemi vpletenimi stranmi, 25-letni bočni branilec pa se bo posledično iz Metza preselil v vrste Modrih s stadiona Maksimir.

Zagrebčani bodo morali na tekoči račun francoskega prvoligaša Metza nakazati poldrugi milijon evrov odškodnine, Kouao pa bo z novim klubom podpisal triletno pogodbo, poročajo francoski mediji.

Na ta način bo nogometaš iz Slonokoščene obale postal najdražja okrepitev Zagrebčanov v aktualnem zimskem prestopnem roku. Pred tem je Dinamo nekaj več od milijona evrov namenil nakupu Arberja Hoxhe iz Slaven Belupa.

Kouao je bil v minuli sezoni nezamenljiv člen Metza, ki se je na koncu drugoligaške sezone proslavil na dugem mestu in si izboril neposredni povratek nazaj med elito. V aktualni izvedbi Ligue 1 je od 20 tekem odigral 11 srečanj, od tega devetkrat v prvi postavi.

Spomnimo, Dinamo je moral poiskati rešitev na desnem bočnem položaju, saj se je težje poškodoval Sadegh Moharrami, ki se bo na zelenice vrnil šele ob koncu koledarskega leta.