Dinamo v pogovorih za nov prestop v višini najmanj 10 milijonov evrov

Dinamo iz Zagreba je v zaključni fazi pogovorov za prodajo nadarjenega branilca Joška Gvardiola, istočasno pa je v Maksimir prispela že nova ponudba. Tarča je odlični vratar Dominik Livaković.

Uredništvo
22. september 2020, 9:11

Foto: /

Dinamo iz Zagreba v dosedanjem poteku prestopnega roka še ni prodal nobenega od svojih najbolj dragocenih igralcev, vendar pa gre bržčas le za zatišje pred viharjem. Doslej sta klub sicer zapustila Nikola Moro in Damian Kadzior, ki sta v klubske blagajne prinesla malo več kot 10 milijonov evrov, vendar pa ima Dinamo v svojih vrstah kar nekaj igralcev, od katerih si v Zagrebu nadejajo še veliko višjih odškodnin.

Trenutno je najbolj aktualen 18-letni centralni branilec Joško Gvardiol, ki je na pragu prestopa v nemški Leipzig,  nejasni sta usodi hrvaških reprezentantov Mislava Oršića in Bruna Petkovića, visoko odškodnino pa bi lahko Dinamo iztržil tudi za 25-letnega vratarja Dominika Livakovića, po novem tudi prvega vratarja hrvaške reprezentance.

Sportske novosti poročajo, da se je za Livakovića zelo resno ogrel francoski Rennes, ki bo v letošnji sezoni nastopil tudi v skupinskem delu lige prvakov. Rennes bo po vsej verjetnosti že kmalu potreboval novega vratarja, saj je prvi vratar tega moštva, Edouard Mendy, po poročanju otoških medijev zelo blizu prestopu v vrste Chelseaja.

Rennes bo tako potreboval zamenjavo, SN pa poročajo, da bi se bil Dinamo za prestop pripravljen pogovarjati le v primeru, če bo Rennes za Livakovića ponudil vsaj 10 milijonov evrov.