Dinamu težko pričakovani derbi, Osijek kljub porazu v hudem mrazu pričakalo več kot sto navijačev

Dinamo iz Zagreba je z zadetkom Mislava Oršića zasluženo premagal Osijek in sam zasedel vrh lestvice hrvaškega prvenstva. Gostujoče nogometaše je sredi noči pričakalo več kot sto navijačev.

Uredništvo
14. februar 2021, 9:03


Na Hrvaškem se je ta konec tedna odvil težko pričakovani derbi med dvema osrednjima kandidatoma za naslov Dinamom in Osijekom. Zmaga je ostala v Maksimirju, s čimer je Dinamo Osijeku oddolžil za poraz na prvi medsebojni tekmi v Osijeku in sam prevzel vodstvo na lestvici s tremi točkami prednosti.

Junak zmage je bil Mislav Oršić, ki je po veliki napaki branilca Osijeka Igorja Silve zadel že v petnajsti minuti in tako dosegel edini zadetek na tekmi. Dinamo je bil tudi v nadaljevanju tekme precej boljši nasprotnik, preko mladega vezista Luke Ivanušca, ki je zadel tudi vratnico, pa si je pripravil še nekaj lepih priložnosti za zadetek. Dinamo je zadnjih deset minut odigral z igralcem manj, saj je zaradi dveh rumenih kartonov  tekmo predčasno končal debitant v Dinamovih vrstah Stefan Ristovski.

Čeprav je Osijek izgubil zelo pomembno tekmo, so navijači prepoznali trud in željo igralcev, kar so dokazali tako, da so pri minus 9 stopinjah Celzija dolgo v noč čakali avtobus z nogometaši Osijeka in ekipi ob povratku domov izrekli podporo in dobrodošlico.

 
adplus-dvertising