Direktor Kolna Christian Keller trdi: V Olimpiji lažejo in to lahko pisno dokažemo! Odločitev FIFA je farsa!

Oglasil se je direktor Kolna Christian Keller in ovrgel trditve iz Olimpije glede tožbe na FIFA.

Uredništvo
30. marec 2023, 3:42

Christian Keller (Foto: Getty Images)

Danes se je, potem ko je to storil najprej podpredsednik Olimpije Christian Dollinger, javno oglasil tudi direktor Kolna Christian Keller. Govoril se seveda na temo tožbe Olimpije na Mednarodni nogometni zvezi (FIFA) zaradi mladega nogometaša Jake Čubra Potočnika in kazni, ki jo je dobil klub. Keller je uvodoma poudaril, da je razsodba FIFA absurdna!

"FIFA je z našega stališča sprejela odločitev brez prave podlage. Z našega vidika je to farsa!" je dejal Keller in ponovil že poudarjeno stališče kluba, da Koln ni vplival na odločitev igralca za enostransko prekinitev pogodbe z Olimpijo. "Imamo pisno potrdilo o tem, da je bila igralčeva pogodba kršena in tudi o izhodni klavzuli," dodaja direktor Kolna.

Dollinger je za nemške medije govoril o le enem pogovoru med Olimpijo in Kolnom, pa še ta naj bi se zgodil julija lani. Keller trdi, da Dollinger laže.

"V časopisih berem veliko sranja. Sestanek med naši in njimi je bil 30. avgusta 2022. Prišla sta Christian Dollinger in Adam Delius, trajalo je uro in pol. Gosta sta se pisno zahvalila za pogovor. Potem je bilo še nekaj telefonskih pogovorov z gospodom Deliusom. Olimpija je od Kolna dobila ponudbo, a so jo zavrnili in vložili tožbo. To je resnica, vse ostalo je sranje. To lahko tudi pisno dokažemo!

Keller je poudaril še, da so v Kolnu želeli plačati odkupno klavzulo in nadomestilo za vzgojo igralca, kar bi bil večkratnik zneska, ki ga je Olimpiji prisodila FIFA. Poudaril je še, da je Koln kot pričo v postopku predlagal bivšega lastnika in predsednika Olimpije Milana Mandarića, a zaslišanja ni bilo.

"Sodniki so se zaprli v svoje prostore in izrekli drakonsko kazen. Tega ne razumem!" je dodal Keller. 

Koln se bo pritožil na CAS.