Direktor Leverkusna: 'Klub mora vsako leto narediti en velik transfer, tudi to poletje ne bo nič drugače'

Izvršni direktor Bayerja iz Leverkusna Fernando Carro je demantiral namigovanja, da je trener Xabi Alonso na ostanek v klubu pristal zato, ker je dobil zagotovilo, da bodo vsi ključni akterji ostali v moštvu.

Uredništvo
16. april 2024

Fernando Carro (Foto: Getty Images)

Bayer iz Leverkusna je postal novi nemški prvak, naslov pa je osvojil s fantastičnim nogometom, v katerem so številni igralci pritegnili zanimanje največjih klubov v Evropi. Dragulj ekipe Florian Wirtz je želja celotne evropske klubske smetane, ogromno zanimanja pa je tudi za nogometaše kot so Jeremie Frimpong, Alex Grimaldo, Victor Boniface, Exequiel Palacios in številne ostale.

V nemških medijih se je utrdilo prepričanje, da bo Bayer ključne akterje zadržal v svojih vrstah in se s Xabijem Alonsom lotil še novega velikega izziva v ligi prvakov, direktor Bayerja Fernando Carro pa je v intervjuju za AS vendarle namignil na to, da gre pričakovati tudi kakšno odmevno slovo.

"Bayer je klub, ki lahko kupuje le v primeru, če opravi kakšno veliko prodajo. Verjetno bomo to poletje naredili kakšen tak transfer, z izkupičkom pa bomo kupili dva do tri nove nogometaše," je povedal Carro.

Španec je takoj ovrgel namigovanja, da bi 'veliko prodajo' klub opravil s Wirtzem, za katerega bi lahko zaslužil več kot 100 milijonov evrov.

"Zanj je veliko zanimanja. Ker se dobro razumem z njegovimi starši, vem, da želi ostati tukaj. V nogometu zelo težko karkoli načrtuješ več kot eno leto v naprej …. Vendar pa si vseeno upam trditi, da bo Florian v prihodnji sezoni še naprej igral za Leverkusen," je povedal Carro.