Direktor PSV je vprašal podrejenega: Gotze ve, da je to, kar mu ponujamo, dveletna plača?

Kako je lahko PSV dobil Maria Gotzeja? Še v klubu niso mogli verjeti, da je to mogoče.

Uredništvo
20. november 2020, 10:45

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Generalni direktor nizozemskega velikana PSV Toon Gerbrands je razkril, kako se je odvijala zgodba z Mariom Gotzejem. V začetku oktobra, ko je bil še odprt prestopni rok, je PSV kar malce presenetljivo ujel nekdanjega nogometaša Borussie iz Dortmunda in Bayerna ter svetovnega prvaka z Nemčijo iz leta 2014 (mundial je takrat gostila Brazilija). 

Gerbrands vse do zadnjega sploh ni vedel, da PSV lahko dobi 28-letnega Gotzeja. Presenetilo ga je, da je bil igralec dejansko pripravljen priti.

"Na dan, ko je Mario Gotze prišel k nam, do desete ure zjutraj sploh nisem vedel, da je to opcija. Športnemu direktorju Johnu de Jongu sem dejal, da nimamo več veliko denarja, da naj mu nekaj ponudi. Ob dvanajstih se je John vrnil in pojasnil, da je Gotze za stvar," je dejal Gerbrands, ob tem pa športnega direktorja še vprašal, če Gotze ve, da je ponujeno dveletna in ne enoletna plača.

Poklical je še v upravni odbor, kjer so bili prav tako začudeni: "Je to pravi Mario Gotze?"

Gotze je za PSV v Eredivisie na treh tekmah medtem zabil že dva gola, v evropski ligi pa na prav toliko tekmah enega. 

PSV je Gotzeja uspel dobiti tudi zato, ker je trener moštva Gotzejev rojak in človek, ki goji izrazito napadalno igro - Roger Schmidt
 
adplus-dvertising