Direktorski prestopi so zgodba zase: Ajax je Liverpoolu speljal športnega direktorja

Ajax iz Amsterdama bo prvič v svoji zgodovini na položaj športnega direktorja imenoval tujca, v projekt rekonstrukcije ekipe pa je uspel privabiti zelo pomembnega zakulisnega akterja iz Liverpoola.

Uredništvo
18. marec 2023, 9:03

Julian Ward (Foto: /)

Ajax vse od odhoda Marca Overmarsa, ki je neslavno zapustil klub zaradi nadlegovanja ženskih sodelavk, ni našel zamenjave na položaju športnega direktorja, posledice pa so že vidne, saj ima velikan iz Amsterdama za seboj eno najslabših sezon v zadnjem obdobju. Pri Ajaxu so sprejeli kar nekaj slabih odločitev tako z izborom trenerjev kot igralcev, v prihodnje pa se zato obeta večja rekonstrukcija moštva, za katero bo škarje in platno v roke dobil 41-letni Anglež Julian Ward, ki velja za enega največjih strokovnjakov na tem področju.

Ward bo pri Ajaxu svoje delo začel 1. julija, zanimivo pa je, da se na Nizozemsko seli iz Liverpoola, pri katerem so bili zelo presenečeni, ko je novembra lani sporočil, da po koncu letošnje sezone zapušča klub.

Ajax je Wardu prvo ponudbo predstavil že pred meseci, v tem tednu pa sta obe strani naposled našli dogovor, po katerem gre  verjeti v to, da bo Ward eden najbolje plačanih športnih direktorjev v evropskem nogometu.

Angleški mediji poročajo, da je bil Wardov vpliv na pomembne kadrovske odločitve v Liverpoolu zelo velik. Nekoč je bil vodja ogledniškega sektorja v klubu, v sedmih letih pa se je prebil do mesta prvega kadrovskega odločevalca v klubu. Zgradil naj bi izredno mrežo stikov v Južni Ameriki in na Portugalskem, odigral pa naj bi glavno vlogo pri prihodih Darwina Nuneza in Luisa Diaza v Liverpool.

Ward bo prvi tujec, ki bo pri Ajaxu opravljal to funkcijo.