Dišalo je po rezultatu, ki je bil kot naročen za Slovenijo, toda Madžari so zadeli v 10. minuti podaljška

Madžarska vendarle do svoje prve zmage na Euru 2024. In to v zelo dramatičnem slogu.

Uredništvo
23. junij 2024

Škotska
0 : 1
54000 gledalcev
Sod.: Facundo Tello (ARG)

Madžarska
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 : 1
 
 
Škotska: Angus Gunn, Jack Hendry, Scott McKenna, Grant Hanley, Andrew Robertson (od 89. Lewis Morgan), Anthony Ralston (od 83. Kenny McLean), Scott McTominay, Callum McGregor, Billy Gilmour (od 83. Ryan Christie), John McGinn (od 76. Stuart Armstrong), Che Adams (od 76. Lawrence Shankland).Madžarska: Péter Gulácsi, Willi Orban, Endre Botka, Miloš Kerkez (od 86. Zsolt Nagy), Márton Dárdai (od 74. Attila Szalai), Bendegúz Bolla (od 86. Kevin Csoboth), András Schäfer, Callum Styles (od 61. Ádám Nagy), Dominik Szoboszlai, Roland Sallai, Barnabás Varga (od 74. Martin Adam).

(Foto: Getty Images)

Na zadnji tekmi skupine A sta se nocoj pomerili Škotska in Madžarska. Slovenci smo upali, da se bo končalo z remijem ob rezultatu 0:0 in do zadnjih sekund se je zdelo, da se bo tako tudi odvilo. Toda sledil je podaljšek, ki je trajal kar deset minut, v zadnji pa so naši sosedje vendarle dosegli gol za tesno zmago z 1:0 in osvojili paket treh točk.

Heroj Madžarske je bil Kevin Csoboth in poskrbel, da s soigralci še ni izpadel iz kombinacij za napredovanje iz skupinskega dela.

Zdaj je namreč Madžarska preskočila Slovenijo in je ta hip na tretjem mestu med najvišje rangiranimi ekipami, ki zasedajo tretja mesta v svojih skupinah. Slovenci smo na četrtem, še vedno na varnem mestu, toda zdaj bo eno morda že oddano. 

Da bi spet preskočili Madžare, bi morali proti Angliji osvojiti točko. V primeru vseh treh, pa se bomo tako ali tako uvrstili v izločilne boje.