Divjanje navijačev je dobilo epilog: Poljud je doletela enaka usoda kot Ljudski vrt

Discilpinska komisija hrvaške nogometne zveze je izrekla kazen Hajduku zaradi dogodkov po koncu pokalnega derbija proti Dinamu iz Zagreba.

Uredništvo
9. april 2024

Torcida (Foto: Twitter)

Na Hrvaškem so mrzlično pričakovali sklep disciplinske komisije, ki obravnava dogodke po koncu polfinalne tekme hrvaškega pokala med Hajdukom in Dinamom iz Zagreba, ko so domači navijači vdrli na igrišče, grozili igralcem in osebju Dinama ter pri tem za seboj pustili veliko razdejanje. Govora je bilo celo o 'zgodovinski kazni', na koncu pa jo je Hajduk upoštevajoč magnitudo incidenta odnesel še precej dobro.

Disciplinska komisija je Splitčanom izrekla 32 tisoč evrov denarne kazni, bolj pa bo bolelo zaprtje Poljuda za naslednji dve tekmi. Splitski stadion bo tako prazen na prihajajočih domačih obračunih v hrvaškem prvenstvu proti Osijeku in Rudešu.

Tekmovalna komisija je takoj po incidentu na omenjeni tekmi suspendirala vse tekme na Poljudu, kar je do odločitve disciplinske komisije pomenilo, da Hajduk doma ne bi smel odigrati nobene tekme – ne z gledalci ali brez.