Dobra novica za Slovenijo: Švedi so ostali brez svojega prvega zvezdnika

Slovenska reprezentanca bo ligo narodov sklenila z gostovanjem na Švedskem, tekma pa bi lahko odločala o tem, katera reprezentanca bo izpadla v nižji rang.

Uredništvo
22. september 2022, 11:51

Švedska (Foto: Getty Images)

Slovenska reprezentanca bo zadnjo tekmo v ligi narodov odigrala v gosteh proti Švedski, obstajajo pa precej realne možnosti, da bo prav ta tekma odločala o tem, katera od obeh reprezentanc bo izpadla v nižjo jakostno divizijo tega tekmovanja.

Po štirih krogih ima Švedska eno točko prednosti pred Slovenijo, pred obračun s Slovenijo pa jo čaka še gostovanje v Srbiji, kjer se domača reprezentanca z Norvežani bori za prvo mesto v skupini.

Švedska bo na zadnjih dveh tekmah zelo oslabljena, saj je zaradi poškodbe reprezentančni tabor zapustil odlični napadalec Alexander Isak, ki je poleti za kar 65 milijonov evrov iz Real Sociedada prestopil v Newcastle United.

"To je vsekakor slaba novica zanj in za celo moštvo. Po pogovoru z zdravniki smo sprejeli odločitev, da bi bilo zanj najbolje, če zapusti reprezentančni tabor," je povedal selektor Švedske Janne Andersson.