Dodaten 'kamen' je pritisnil na Marka Šulerja, oglasil se je Rok Kronaveter: Ne vidim kvalitete v Mariboru, trener in direktor nista enotna

Rok Kronaveter je podvomil v kakovost ekipe Maribora in delo športnega direktorja Marka Šulerja.

Uredništvo
19. september 2023

(Foto: pigac.si)

V televizijski oddaji Pod prečko je gostoval nekdanji nogometaš Maribora Rok Kronaveter. Zdaj član enega od avstrijskih nižjeligašev je bil kritičen do trenutne kadrovske podobe Maribora, za katero je zaslužen športni direktor Marko Šuler. Kronaveter je izpostavil predvsem problem, ker so iz Maribora odšli igralci, ki so v lanski sezoni skupaj prispevali 40, celo 50 golov in več, ustreznih zamenjav zanje pa Šuler ni pripeljal. Izrazil je tudi prepričanje, da bi sam še vedno lahko igral za Maribor. 

"Vsekakor bi sam lahko še igral za Maribor. Lani nisem igral veliko, pa sem bil drugi podajalec lige. Odšel je Vipotnik z 20 goli, Tolić s 15 podajami in 10, 11 goli, pa tudi jaz sem bil vpleten pri 13, 14 golih. Odšli smo igralci, ki smo prinesli 40, 50 golov. V trenutni ekipi pa tako kvalitetnih igralcev ne vidim. Lahko bi pomagal ekipi Maribora," je dejal Kronaveter.

Razkril je še ozadje odhoda iz Maribora in prst znova usmeril v športnega direktorja Marka Šulerja. 

"Po pogovorih s trenerjem sem dobil občutek, da me želi v ekipi. Nisem pa dobil takšnega občutka pri športnem direktorju. Po zadnji tekmi sem dobil pojasnilo, da ne računajo več name. Nekdo, ki je naredil kariero, si takšnega načina slovesa od kluba ni zaslužil. Trener je bil za to, da ostanem, športni direktor pa ne, tukaj nekaj ne 'štima'," je dodal izkušeni Kronaveter.