Dogovor je sklenjen: Juventus se je zagledal v talenta iz PSV-ja, ki nastopa v članskem nogometu še nima

Torinski velikan bo odštel več milijonov evrov odškodnine, da bo v svoje vrste pripeljal nadarjenega mladeniča iz Nizozemske, ki se najbolje znajde v obrambni vrsti.

Uredništvo
30. avgust 2023

Juventus (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Livano Comenencia bo kmalu postal novi član italijanskega velikana Juventusa. Gre za leta 2004 rojenega branilca, ki se najbolje znajde na desnem boku, lahko pa nastopi tudi v osrčju obrambe. Torinčani bodo v Eindhoven nakazali približno 3 milijone evrov osnovne odškodnine, še nekaj milijonov pa si PSV kasneje obeta v obliki variabilnih bonusov.  

Najverjetneje bodo Nizozemci deležni tudi določenih odstotkov zneska v primeru, da bo Juventus igralca kasneje preprodal naprej v drug klub. Comenencia je star 19 let in je član nizozemske U-20 izbrane vrste, za člansko ekipo PSV-ja pa še ni debitiral. Nastopal je za B ekipo, ki sicer nastopa v relativno močni nizozemski drugoligaški konkurenci.

Italijanski novinar Fabrizio Romano poroča, da je posel že sklenjen in da bo mladenič zelo kmalu tudi uradno predstavljen kot član Juventusa. Na vrsti so zdravniški pregledi, potem pa bo lahkko Livano Comenencia podpisal pogodbo z novimi delodajalci. Bržkone bo šlo za dolgoročno pogodbo, mladenič pa se bo sprva kalil v mladinskem pogonu.