Dokončen razdor na relaciji Antonio Conte - Inter?

Kritike, ki jih je na račun vodstva kluba usmeril trener Interja Antonio Conte, po poročanju številnih italijanskih medijev ne bodo minile brez posledic. Lastniki kluba so se Conteju pripravljeni zahvaliti za sodelovanje.

Uredništvo
3. avgust 2020, 10:58

Foto: /

Se ponavlja zgodba iz leta 2014, ko je Antonio Conte po osvojenem scudettu zapustil klop torinskega Juventusa, ker je ocenil, da klub ni dovolj ambiciozen in da se razvija prepočasi? Šest let kasneje so okoliščine sicer malce drugačne, razkol pa vendarle zelo spominja na omenjeno obdobje, v katerem je, zanimivo, klubsko stran tako kot danes predstavljal direktor Beppe Marotta.

Conte je po zadnji prvenstveni tekmi proti Atalanti napadal vodstveno garnituro kluba, trdil, da ga ta nikoli ni ščitila pred medijskimi napadi in da se nikoli več ne želi znajti v podobni situaciji.  Conte je namigoval na to, da s strani vodstva kluba ne uživa zaupanja, razkol pa bi kot kaže lahko nosil zelo konkretne posledice, saj številni italijanski mediji danes poročajo, da so v  Interju Conteju pripravljeni zahvaliti za sodelovanje in poiskati novega trenerja.

Mediji kot so Gazzetta dello Sport, Tuttosport, Sky in Corriere dello Sport trdijo, da je škoda, ki je nastala s Contejevimi kritikami, nepopravljiva ter da naj bi bila pogajanja za predčasno prekinitev pogodbe že v polnem teku. Prav tako naj bi v klubu že pripravili seznam potencialnih kandidatov za Contejevo nasledstvo, poleg že predhodno omenjenega Maxa Allegrija pa je v 'enačbo' vstopil še Argentinec Mauricio Pochettino, ki vse od odhoda iz Tottenhama še čaka na primerno ponudbo.