Dolg Manchester Uniteda narasel za več kot 140 milijonov evrov

Manchester United je v kvartalu med januarjem in aprilom ustvaril več kot 30 milijonov evrov izgube, na letni ravni pa je v obdobju med marcem 2019 in marcem 2020 dolg zrasel za kar 140 milijonov evrov.

Uredništvo
21. maj 2020, 2:41

Foto: /

Angleški velikan Manchester United je objavil poslovne rezultate kvartala, ki zajema obdobje med 1. januarjem in 31. marcem tega leta. V tem času je klub ustvaril izgubo v višini 31.7 milijona evrov, medtem ko je še v istem kvartalnem obdobju lani ustvaril več kot 12 milijonov evrov dobička. Izguba je v veliki meri posledica dveh dejavnikov, in sicer začetnih posledic pandemije koronavirusa in gibanja menjalnega tečaja med funtom in ameriškim dolarjem.

V tem obdobju so za 51.7 odstotka padli prihodki z naslova prodaje televizijskih pravic, za 3 milijone evrov so padli prihodki z naslova prodaje vstopnic, oboje pa je posledica dejstva, da je United v tem času igral manj tekem. Na letni ravni je United svoj neto dolg v zadnjem 12-mesečnem obdobju povečal za kar 141 milijonov  evrov, v klubu pa so tudi spremenili napovedi glede višine prihodkov za trenutno sezono, ki naj bi ob napovedih pred pričetkom sezone dosegli med 625 in 645 milijoni evrov. Skupna višina neto dolga kluba zdaj znaša 476 milijonov evrov, s čimer je Manchester United je po absolutnem znesku med najbolj zadolženimi klubi v Evropi.

"Manchester United je od začetka pandemije pomagal bolnišnicam, humanitarnim organizacijam in šolam v naši skupnosti, prav tako pa smo nudili podporo in pomoč najbolj izpostavljenim delavcem in najbolj ogroženim navijačem. Te dejanja odražajo ključne vrednote kluba, ki je skozi zgodovino že večkrat dokazal, da se je sposoben kosati z razmerami v težkih časih. Prepričan sem, da bomo uspešno obvladali tudi trenutne izzive,"
je povedal izvršni direktor kluba Ed Woodward.
loading...