Dolgoletni kapetan Chelseaja je na pragu prestopa v Španijo, tokrat ga ne snubi Barcelona

Legendarni branilec Chelseaja je na izhodnih vratih. Azpilicueto snubi prvoligaš iz Španije, London bo zapustil po več kot 500 uradnih nastopih.

Uredništvo
1. julij 2023

César Azpilicueta Tanco (Foto: uradna spletna stran kluba)

Lansko leto je bil Cesar Azpilicueta na pragu prestopa v špansko Barcelono, ki pa se potem vendarle ni materializiral. Letos je zopet na izhodnih vratih londonskega prvoligaša, z možnostjo povratka v domače okolje ga skuša prepričati Atletico Madrid. V Španiji je danes 33-letni branilec igral za Zaragozo, zaslovel pa je s predstavami pri francoskem Marseillu. Za Chelsea nastopa že od leta 2012 dalje.

Azpilicueta je za Londončane zbral že več kot 500 uradnih nastopov in osvojil celo goro lovorik, dvakrat je postal prvak Premier League, po enkrat je osvojil ligo prvakov, FA pokal, ligaški pokal in klubsko svetovno prvenstvo. Poleg tega je v Angliji osvajal tudi naslove v domačem in evropskem superpokalu. Marseille je pred leti zapustil kot dvakratni zmagovalec francoskega pokala. Bil je tudi reprezentant Španije.  

Cesar Azpilicueta in Atletico Madrid sta že prišla do dogovora, nogometaš iz Pamplone bo očitno kmalu  podpisal dvoletno pogodbo, Chelsea pa bo zapustil kot prost nogometaš, čeprav je na klub uradno vezan še do izteka prihodnje tekmovalne sezone. V Londonu je torej preživel več kot 10 let in se zadiral v srca večjega dela navijačev na kultnem stadionu Stamford Bridge. Kapetan Chelseaja je bil od leta 2019 dalje.