Dolžnik pri Chelseaju: Tudi Benzema je nekoč zapravljal veliko priložnosti, kasneje pa je osvojil Zlato žogo

Senegalski napadalec je do te točke v sezoni dosegel sedem golov v Premier League. Chelsea bo potreboval še precej več, da bi se uvrstil nazaj v evropske pokale.

Uredništvo
24. februar 2024

Nicolas Jackson (Foto: Getty Images)

Nicolas Jackson se je lansko poletje za slabih 40 milijonov evrov iz Villarreala preselil v Chelsea, kjer je v tej sezoni prispeval devet golov in tri asistence na 27 obračunih v Premier League in v domačih pokalih. Navijači so pričakovali več in tudi 22-letni Jackson je prepričan, da lahko ponudi še veliko več. V tem pogledu je delil tudi zanimivo primerjavo s Karimom Benzemajem.

Jacksonu se v tekoči sezoni očita predvsem to, da je zapravil ogromno priložnosti. Toda glede tega se niti ne obremenjuje prav pretirano.

“Včasih sem navijal za Real Madrid in spomnim se, da je tudi Benzema zapravil zelo veliko priložnosti, pa je še vseeno kasneje osvojil Zlato žogo. Ne trdim, da sem na njegovem nivoju, toda v nogometu se hitro obrne in zato nimam prav nobenih skrbi. Trdo delam, da bi se izboljšal na dnevni osnovi in prišel do še višje ravni” je povedal napadalec iz Djibonkerja.

Dejstvo je sicer, da časa nima prav veliko. Chelsea bi že danes potreboval Jacksona v najboljši obliki, saj se na lestvici Premier League nahaja šele na 10. mestu, kar je za tako drago sestavljeno ekipo seveda zelo daleč od pričakovanj. Jutri bo Chelsea gostil Liverpool.

Londončani bi potrebovali pravi čudež, da bi se uspeli uvrstiti v elitno ligo prvakov za prihodnjo sezono.

Standings provided by Sofascore