Domžale do treh točk, Kolobarić že pri osmih golih

Domžalčani so doma premagali Aluminij z 2:1, vnovič pa se je med strelci znašel Dario Kolobarić, ki postaja eno največjih slovenskih odkritij sezone v prvi ligi.

Uredništvo
16. december 2020, 7:20

Domžale
2 : 1

Sod.: Dragoslav Perić

Aluminij
1 : 0
 
 
1 : 1
2 : 1
 
 
 
 
 
 
 
Domžale: Gregor Sorčan, Janez Pišek, Sven Karić, Damjan Vuklišević, Andraž Žinič, Tamar Svetlin (od 82. Matej Podlogar), Jošt Urbančič, Senijad Ibričić, Zeni Husmani, Dario Kolobarić, Arnel Jakupović.Aluminij: Luka Janžekovič, Nemanja Jakšić, Emir Azemović, Renato Pantalon, Do-hyun Kim (od 66. Mihael Klepač), Roko Prša (od 81. Lovro Grajfoner), Jure Matjašič (od 87. Juš Štusej), Tilen Pečnik (od 65. Aljaž Krefl), Aljaž Ploj, Marcel Čermak, David Flakus Bosilj (od 80. Marko Maletić).

Foto: nkdomzale.si

Nogometaši Domžal so na predzadnji tekmi pred zimskim premorom osvojili tri točke proti Aluminiju, ki tudi po menjavi na trenerskem stolčku (še) ne kaže nikakršnih znakov okrevanja. Domžale so se z zmago vrnile na peto mesto, za četrto uvrščenim Koprom pa zdaj zaostajajo le še za tri točke.

Domžale so povedle že v drugi minuti, ko je po podaji Janeza Piška z roba kazenskega prostora zadel Dario Kolobarić, ki je tako na vrhu lestvice strelcev ujel Nardina Mulahusejnovića in Đorđeja Ivanovića. Le nekaj minut kasneje je bil Tilen Pečnik s prostega strela blizu izenačenju, to pa je sledilo v 14. minuti, ko je po podaji Aljaža Ploja s pomočjo sreče zadel srbski branilec Nemanja Jakšić. V prvem polčasu so imeli gostje, ki krvavo potrebujejo točke za pobeg z dna lestvice, še dve lepi priložnosti. Še posebej blizu je bil David Flakus Bosilj, ki je v 38. minuti zatresel prečko.

V uvodu drugega polčasa ni bilo posebej razburljivo, v 62. minuti pa je najprej Sven Šoštarič Karič poskusil, Luka Janžekovič je žogo odbil, po kotu pa je najprej Ibričić s strelom z glavo zatresel vratnico, odbito žogo pa je nato v mrežo pospravil prav Šoštarič Karič. Le nekaj minut kasneje je po prekršku Renata Pantalona nad Kolobarićem sodnik pokazal na belo točko, strel bosanskega veterana Senijada Ibrićića pa je vratar Aluminija Luka Janžekovič uspel zaustaviti.

Domžale bodo jesenski del sezone sklenile doma proti Bravu, Aluminij pa čaka gostovanje pri vodilnemu Mariboru.