Domžale ostale brez napadalca, Kolobarić odhaja v Belorusijo

21-letni napadalec slovenskega prvoligaša bo nogometni razvoj nadaljeval v tujini. Hitronogi napadalec bo v prihodnje branil barve aktualnega prvaka Belorusije, Domžale pa bodo v zameno prejele odškodnino.

Uredništvo
3. september 2021, 11:13

Dario Kolobarić se iz Domžal seli v Belorusijo. (Foto: nkdomzale.si)

Dario Kolobarić je v 1. SNL zbral 41 odigranih tekem, v polno pa je meril 14-krat. Do prvega nastopa v rumenem je mladi napadalec prišel 30. marca 2019 na tekmi Domžal z Olimpijo, zadnjič je zaigral 20. julija, ko je v Športnem parku gostovala finska Honka.

''Cenim vsako minuto, ki sem jo preživel v dresu Domžal. Moštvo bom še naprej skrbno spremljal. Glede prestopa lahko povem, da Belorusija predstavlja novo poglavje tako na življenjski kot nogometni poti. Shakhtyor Soligorsk je klub, ki ima jasne ambicije in kvalitetno zasedbo. Po zaslugi uspešne sezone v Domžalah sem želel narediti korak naprej in to mi je uspelo,” je za kanale domžalskega kluba povedal reprezentant Slovenije do 21 let.

Kolobarić je v mlajših selekcijah Domžal vknjižil 63 nastopov in kar 42 golov, po avanturi pri Salzburgu, kjer je na 14 tekmah dosegel 8 zadetkov, pa se je znova vrnil v Domžale.

Kaljenje pri Dobu je zelo hitro obrodilo sadove in sledilo je nastopanje v 1. SNL pod taktirko Dejana Djuranovića.