Domžale so po trilerju izvlekle zmago na Malti

Nikakor ni bilo lahko, padlo je veliko golov, toda Domžale so naposled upravičile vlogo favorita na Malti in se domov vračajo z zmago. Dvoboj pa še zdaleč ni odločen.

Uredništvo
11. julij 2019, 8:54

Foto: nkdomzale.si

- Kvalifikacije za ligo Europa, prvi krog: 

Prva tekma

BALZAN 3:4 DOMŽALE
Correa 34., Ljubomirac 38., Elfiong 56.; Ibričić 5. (11m), Vuk 49., Sikošek 61., Podlogar 76.

Stadion: MFA. Sodnik: A. Matyunin (RUS). Rumeni kartoni: Bezzina, Dimić, Pisani; Dobrovoljc, Vuk. 

Balzan: Naumovski, Bezzina, Kosorić, Božović, Ljubomirac (od 82. Majdevac), Fenech, Šljivić, Dimić, Correa (od 86. Micaleff), Elfiong (od 69. Faria), Pisani. Trener: J. Scerri

Domžale: Sorčan, Dobrovoljc, Sikošek, Klemenčič, Ibričić, Vetrih, Ćorluka, Čerin, Podlogar (od 76. Repas), Vuk (od 83. Kolobarić), Mujan (od 64. Kait). Trener: S. Rožman

Nogometaši Domžal so na Malti gostovali pri Balzanu in se namučili za zmago. Začelo se je po njihovih željah, saj so po petih minutah igre že vodili, potem ko je enajstmetrovko realiziral Senijad Ibričić. A ker Domžale nasprotnika niso znale umiriti, je Correa v 34. minuti poskrbel za izenačenje, samo štiri minute pozneje pa je za vodstvo in preobrat zadel Ljubomirac. 

Po odmoru je sledila reakcija Domžal. Padel je hiter gol, v 48. minuti je izenačil Slobodan Vuka. Težav za Domžale še ni bilo konec, z golom Elfionga, ki je sam prišel pred gol, v 56. minuti so domačini spet povedli. A vodstvo ni trajalo dolgo, Gregor Sikošek je v 61. minuti izenačil. Na koncu je Domžalam zneslo za zmago, po podaji Ćorluke je v 76. minuti zadel Matej Pdlogar in poskrbel za zmago. 
loading...