Domžale so razglašeno Olimpijo spustile na realna tla

Zmaga na derbiju v Mariboru je Olimpijo očitno globoko uspavala, kajti v 33. krogu 1. SNL so si Ljubljančani doma privoščili visok poraz, zaradi katerega bi morala zardevati njihova lica.

Uredništvo
15. maj 2019, 6:30

Olimpija
1 : 4

Sod.: Dragoslav Perić

Domžale
 
0 : 1
 
0 : 2
 
 
 
 
 
0 : 3
 
 
1 : 3
 
 
1 : 4
Olimpija: Nejc Vidmar, Dino Štiglec (od 67. Mario Jurčević), Eric Boakye, Vitalijs Maksimenko, Mirza Mujčić, Vitja Valenčič, Endri Cekici (od 46. Haris Kadrić), Marko Putinčanin, Stefan Savic (od 68. Rok Kidrič), Rok Kronaveter, Asmir Suljić.Domžale: Krševan Santini, Gaber Dobrovoljc, Tilen Klemenčič, Gregor Sikošek (od 71. Matej Podlogar), Matija Rom, Tonči Mujan (od 89. Tilen Pečnik), Adam Gnezda Čerin, Senijad Ibričić, Amedej Vetrih, Dejan Lazarević (od 35. Slobodan Vuk), Shamar Nicholson.

Foto: nkdomzale.si

Razmočene Stožice so danes gostile drugo in tretjo ekipo lige, domača Olimpija pa je imela zelo dobro popotnico, saj je konec tedna prepričljivo in visoko slavila v Maribora. A danes so že uvodne minute nakazale njen poraz. Že v drugi minuti so Domžale povedle, avtogol je dosegel branilec Maksimenko. Hitro so gostje zapretili še enkrat, preko Nicholsona. Dejan Lazarević, ki je prvi polčas in tekmo končal poškodovan, pa je zadel okvir gola. V 20. minuti je bilo že 2:0, zadel je Amedej Vetrih. Ljubljančani so pokazali zelo skromno predstavo, Rok Kronaveter je v 42. minuti streljal čez gol in na ta način zaokrožil slab prvi polčas.

Da bo zmaga odšla v Domžale, je bilo jasno prej kot po uri igre. V 58. minuti je Slobodan Vuk zadel za 3:0. Ljubljančani so bili nevarni preko Kronavetra, ki pa Santinija na golu ni uspel premagati. In tako vse do 70. minute, ko je Kronaveter le dosegel kot se je izkazalo le častni gol za zeleno-bele. Poraz je bil boleč, sploh, ker je Olimpija prejela kar štiri gole, četrtega danes je dosegel Nicholson v 78. minuti.