Domžale so v Arnelu Jakupoviću našle rešitev za svoj največji problem

Prišlek iz Italije Arnel Jakupović je v hitrem času v slovenskem prostoru že pustil svoj pečat. Proti Triglavu je zabil hat-trick in Domžalam z odlično predstavo priigral zmago.

Uredništvo
23. november 2019, 5:37

Domžale
3 : 0
400 gledalcev
Sod.: Alen Borošak

Triglav
 
 
 
 
1 : 0
 
 
 
2 : 0
 
 
 
 
 
3 : 0
 
Domžale: Ajdin Mulalić, Janez Pišek, Gregor Sikošek, Tilen Klemenčič, Sven Karić, Senijad Ibričić, Matic Fink, Dejan Lazarević, Tonči Mujan (od 64. Matej Podlogar), Slobodan Vuk (od 81. Mattias Kait), Arnel Jakupović (od 88. Kaheem Parris).Triglav: Jalen Arko, Ožbej Kuhar, Veron Šalja, Žan Kumer, Aleš Mertelj (od 68. Goran Brkić), Filip Janković (od 74. Kristjan Arh Česen), David Tijanić, Gaber Petric, Gašper Udovič, Tilen Mlakar, Anis Jašaragić (od 46. Egzon Kryeziu).

Foto: nkdomzale.si

Nogometaši Domžal so po koncu reprezentančnega premora zabeležili visoko zmago proti Triglavu, s katero so s tekmo več na šestem mestu prehiteli Tabor iz Sežane. Gostje so v Domžalah prvič zaigrali brez svojega prvega strelca Luke Majcna, ki ga zaradi incidenta na tekmi z Bravo čaka dolg suspenz, po treh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe pa se je v enajsterico vrnil Aleš Mertelj.

Domžale so bile veliko boljši tekmec, vse pa se je vrtelo okoli novinca v domžalskem napadu Arnela Jakupovića, ki je že na nekaterih predhodnih tekmah nakazal, da bo velika pridobitev za domžalsko moštvo. Avstrijec bosanskega porekla je že v 20. minuti zadel prečko, dobrih deset minut kasneje pa je svoj strelski pohod začel z natančnim strelom iz dvajsetih metrov, ki je bil premočan za kranjskega vratarja Jalna Arka. Le štiri minute kasneje je isti igralec zadel že drugič, in sicer je po akciji iz kota z glavo Domžale popeljal v varno vodstvo z 2:0.  Jakupović bi hat-trick lahko dosegel že v prvem delu igre , a je bil Arko na mestu.

Domžale so prevladovale tudi v nadaljevanju in nizale priložnosti, svoje delo pa je dobro opravil tudi vratar Ajdin Mulalić, ki je ukrotil strela Gabra Petrica in Davida Tijanića. Po drugem rumenem kartonu Žana Kumerja v 71. minuti je Jakupović vzel zalet s prostega strela in zadel prečko, tretji zadetek pa je dosegel v 78. minuti, ko je zadel po podaji z leve strani. V 83. minuti sta lepi priložnosti za domače zapravila Ibričić in Dejan Lazarević, prvi pa je bil malce premalo natančen tudi v 90. minuti.