Domžale so v naletu, v Kopru so na tekmi številnih priložnosti zabeležile novo zmago

Domžale so v Kopru odigrale odlično tekmo, s katero so znova okrepile svoje možnosti za uvrstitev v evropske pokale. Na Bonfiki je kar mrgolelo priložnosti na obeh straneh.

Uredništvo
6. marec 2021, 9:50

Koper
0 : 2
50 gledalcev
Sod.: Nejc Kajtazović

Domžale
 
 
 
0 : 1
 
0 : 2
 
 
 
 
 
 
Koper: Ivan Vargić, Aleksander Rajčevič, Darko Mišić (od 76. Nikola Krajinović), Marko Pejić (od 90. Mitja Viler), Mihail Caimacov, Timotej Dodlek (od 89. Ivan Borna Balta), Bojan Knežević, Žan Žužek, Nardin Mulahusejnović (od 46. Goran Jozinović), Stefan Stevanović, Maks Barišić (od 56. Claudio Spinelli).Domžale: Ajdin Mulalić, Damjan Vuklišević, Gregor Sikošek, Sven Karić, Andraž Žinič (od 81. Tilen Klemenčič), Senijad Ibričić, Zeni Husmani (od 57. Janez Pišek), Tamar Svetlin (od 87. Marko Martinović), Mattias Kait (od 88. Benjamin Markuš), Dario Kolobarić (od 47. Matej Podlogar), Arnel Jakupović.

Foto: Uradni facebook profil kluba

Domžale so v drugi del sezone krenile izjemno odločno, saj so na šestih tekmah ob štirih zmagah še neporažene, danes pa so v Kopru zabeležile že četrto zmago na zadnjih petih tekmah. Na Bonifiki so si varovanci Dejana Djuranovića ob dveh zadetkih priigrali še vrsto priložnosti, zato je bila njihova zmaga čista kot solza.

Koper je začel bolje in zapretil preko Žana Žužka in Stefana Stevanovića, na drugi strani pa sta bila nevarna Arnel Jakupović in Senijad Ibričić. V 14. minuti je po kotu prišel do strela iz bližine Gregor Sikošek, na golovi črti pa je žogo izbil Marko Pejić. Tri minute kasneje je padel prvi zadetek na tekmi, ko je po podaji Estonca Mattiasa Kaita z glavo zadel branilec Damjan Vuklišević.

V 25. minuti je domžalski vratar Mulalić odlično reagiral po strelu prvega strelca lige Nardina Mulahusejnovića, Domžale pa so vrnile z drugim zadetkom, ko je veteran Senijad Ibričić lepo izigral nekdanjega Domžalčana Žužka in z diagonalnim strelom zadel v polno. Do izteka polčasa so Domžale odkrito lovile še tretji gol, a streli Jakupovića, Svetlina in Vukliševića niso bili dovolj natančni.

Takoj po začetku drugega polčasa je Svetlin spet preizkusil Vargića, ki je zatem dobro posredoval še po strelu Käita z glavo. Le nekaj trenutkov zatem je zagrozil tudi Koper, nevaren je bil zlasti volej Dodleka, vendar se je spet izkazal Mulalić. V končnici tekme je Jakupović zadel zunanji del mreže, Koper pa je preko Marka Pejića in Nikole Krajinovića zapravil še dve priložnosti, da doseže vsaj častni zadetek. 
adplus-dvertising