Domžalska enajsterica v povprečju štela manj kot 20 let

Domžale so srečanje v Kranju začele z enajsterico, ki je bila v povprečju stara manj kot 20 let. Skupno so debitirali štirje novinci, domžalski vrtec pa je slavil s 4:1!

Uredništvo
22. maj 2019, 11:14

Foto: nkdomzale.si

Trener Domžal Simon Rožman se je v Kranju odločil za pogumno potezo, čeprav v rezultatskem smislu srečanje zanj in za njegovo moštvo ni igralo kaj posebej pomembne vloge. Rožman je srečanje proti Triglavu namreč začel z enajsterico, katere povprečna starost je znašala komaj 19.7 let!  Od prve minute so se na igrišču znašli kar trije debitanti in sicer Klemen Mihelak, Mark Čeh (oba stara 17 let) ter Jošt Urbančič, ki šteje eno leto več. Od prve minute sta začela še dva rosno mlada igralca in sicer Tamar Svetlin ter Dario Kolobarić, za katera je bil to prvi prvoligaški nastop v začetni enajsterici; Svetlin (18 let) je sicer v 1. SNL debitiral v 25. krogu v Celju, Kolobarić, ki šteje 19 let, pa v 24. krogu v gosteh proti Olimpiji.

Tudi preostanek ekipe je bil prepoln mladosti. Za današnje domžalske standarde prvoligaško prekaljeni Adam Gnezda Čerin šteje le 19 let, Matija Rom jih šteje 20, najstarejši član domžalske enajsterice pa je bil branilec Gaber Dobrovoljc, ki šteje 26 let. Omeniti velja še Žigo Repasa, mlajšega brata člana Caena Jana Repasa, ki je v igro vstopil v drugem delu igre in tako kot Mihelak in Čeh šteje vsega 17 let.

Svetlin, Urbančič in Kolobarić so sicer člani zanimive generacije, ki trenutno nastopa za reprezentančno selekcijo U-19. Ta se je izkazala na nedavnem elitnem krogu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, na katerem je remizirala z velesilo Španijo, izgubila proti Nizozemski in visoko s 3:0 premagala Wales. Poleg Svetlina, Urbančiča in Kolobarića v omenjeni reprezentanci igra kar nekaj igralcev, ki smo jih že imeli priložnosti spoznati v najmočnejši slovenski ligi in sicer Dušan Stojinović iz Celja, Žan Kolmanič iz Maribora, Egzona Kryeziu iz Triglava, David Zec iz Triglava (danes člana Benfice – op.a) pa tudi Matija Burin in Oliver Kregar iz Olimpije.loading...