Domžalska mladež razbila Triglav

Domžalčani so v Kranju nastopili z vrsto debitantov, a kljub temu odigrali odlično tekmo in gostitelje razbili kar s 4:1. Triglav slavi obstanek v ligi.

Uredništvo
22. maj 2019, 9:33

Triglav
1 : 4
700 gledalcev
Sod.: Mihael Antić

Domžale
 
0 : 1
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
 
1 : 2
 
 
 
1 : 3
 
1 : 4
Triglav: Luka Čadež, Veron Šalja, Kristjan Arh Česen, Aleš Mertelj, David Tijanić, Ivan Crnov, Luka Majcen, Gašper Udovič (od 83. Marko Gajič), Tilen Mlakar (od 79. Muamer Svraka), Egzon Kryeziu, Žan Rogelj.Domžale: Klemen Mihelak, Darick Kobie Morris, Gaber Dobrovoljc, Matija Rom, Adam Gnezda Čerin, Žan Žužek, Tilen Pečnik (od 60. Slobodan Vuk), Jošt Urbančič, Mark Čeh (od 60. Žiga Repas), Dario Kolobarić (od 77. Matej Podlogar).

Foto: nkdomzale.si

Domžalčani so si že predčasno izborili nastop v evropskih pokalih, zato se je domžalski trener Simon Rožman odločil, da bo v Kranju številnim članom najboljše enajsterice dal prosto in preizkusil nadarjene mladeniče kot so Tamar Svetlin, Jošt Urbančič, Klemen Mihelak, Mark Čeh, Dario Kolobarić ali Žiga Repas. Večina med njimi je danes debitirala v prvi slovenski ligi, svoje delo pa opravila zelo dobro, kar je vsekakor dober obet za prihodnost domžalskega kluba.

Tekma se je zaradi zelo hudega naliva začela s skoraj enourno zamudo, navkljub močno načetemu igrišču pa se je sodnik Mihael Antić vseeno odločil začeti srečanje. Gostje so povedli že v sedmi minuti, ko je v kazenskem prostoru padel Tilen Pečnik, Antić pa je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je učinkovito izvedel Adam Gnezda Čerin. Komaj regularne pogoje je najbolje demonstrirala akcija iz petnajste minute, ko se je v obetavnem  položaju znašel Luka Majcen, katerega je tik pred zaključkom zaustavila kar voda na igrišču. Kljub temu je le nekaj trenutkov kasneje Triglav izenačil in sicer je po odbijanju žoge v kazenskem prostoru zadel Gašper Udović. V 32. minuti je imel Triglav preko Tilna Mlakarja izvrstno priložnost za vodstvo, a je debitant med domžalskima vratnicama Klemen Mihelak strel mojstrsko ubranil.

Domžale so tudi v drugem polčasu prevladovale in hitro zapretile preko Žana Žužka in Gnezde Čerina, za vodstvo pa sta po uri igri poskrbela dva domžalska mladeniča in sicer Dario Kolobarić in Mark Čeh. Strel slednjega je domača obramba blokirala, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Kolobarić. V končnici tekme so Domžale zadele še dvakrat in sicer po zaslugi enega svojih danes najizkušenejših igralcev Mateja Podlogarja. Prvič je zadel v 79. minuti, osem minut kasneje pa je po slalomu in podaji Slobodana Vuka postavil končni izid srečanja.

loading...