Domžalski krizi ni videti konca: Negativna serija se nadaljuje, Dušan Kosić ne najde pravega recepta za zbiranje točk

Domžale so danes izgubile še na lokalnem derbiju, zadnjo zmago so vknjižile julija.

Uredništvo
17. september 2023

Radomlje
3 : 1
350 gledalcev
Sod.: Aleksandar Matković

Domžale
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
2 : 1
 
3 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Radomlje: Luka Baš, Vicko Ševelj, Tin Hrvoj, Stipo Marković (od 88. Žan Žaler), Madžid Šošić (od 88. Franjo Posavac), Ivan Krolo (od 92. Andrej Pogačar), Uroš Korun, Dejan Vokić (od 69. Marko Merdović), Sandi Nuhanović, Nino Kukovec, Caio Cruz (od 70. Tibor Gorenc-Stanković).Domžale: Gašper Tratnik, Jan Đapo, Morre Makadji (od 61. Elmedin Fazlić), Abraham Nwankwo (od 72. Nermin Hodžić), Žiga Repas, Benjamin Markuš, Mirko Mutavčić, Luka Topalović (od 84. Tom Alen Tolić), Ranaldo Biggs (od 46. Sacha Marasović), Danijel Šturm (od 72. Mario Krstovski), Dario Kolobarić.

Radomlje so slavile na derbiju z Domžalami (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Lokalni derbi med Radomljami in Domžalami se je danes pričel v visokem ritmu. Začetne minute so sicer pripadale gostom, toda tudi Mlinarji so znali zapretiti. V 15. minuti je Kukovec zapravil lepo priložnost v kazenskem prostoru, prvi gol pa je padel v 20. minuti. Krolo je lepo prodrl, si pripravil strel z desnico in zadel za vodstvo Radomelj z 1:0!

Domžale so odgovorile po treh minutah, Luka Topalovič je iz igre vrgel Vokića in z razdalje dosegel zares čudovit zadetek za 1:1! Druga polovica polčasa je pripadla domačim. V 33. minuti je 21-letni Caio Da Cruz dosegel svoj prvenec za Radomlje. Lepo je sprejel žogo v kazenskem prostoru in se izkazal z strelom v oddaljenejši kot za novo prednost – 2:1.  

Šest minut kasneje je z razdalje zadel Vokić, 3:1 za Radomlje in Domžale so ob odmoru v težavah. V nadaljevanju je tempo vpadel, kar je bilo bolj po godu Radomljanom. Gostje so iskali gol za priključek, pri tem pa niso bili pretirano uspešni. Nevarnejše strele je branil razpoloženi Baš, izrazitih priložnosti pa ni bilo. Zelo lepa zmaga za Radomlje!

Četa trenerja Dušana Kosića je brez zmage na šestih zaporednih tekmah. V naslednjem krogu jih čaka Aluminij, Radomlje pa Celje.

 

Standings provided by Sofascore