Donnarumma je priznal, da ni vedel, da je konec izvajanja enajstmetrovk

Odlični vratar italijanske reprezentance je bil tako osredotočen na branjenje enajstmetrovk, da sploh ni vedel, da je z obrambo strela Bukaya Sake odločil tekmo in Italiji zagotovil naslov evropskega prvaka!

Uredništvo
13. julij 2021, 11:44

(Foto: Getty Images)

Gianluigi Donnarumma je po finalni tekmi Eura proti Angliji izjavil, da se sploh ni zavedal, da je branil ključno enajstmetrovko. Da so Italijani zmagali je opazil šele, ko so njegovi soigralci padli v delirij in začeli bučno proslavljati.

Šele, ko so moji soigralci začeli proslavljati kot nori, sem dojel, da smo dejansko zmagali,” je povedal novopečeni vratar francoskega PSG.

22-letnik je prejel priznanje za najboljšega igralca na letošnjem evropskem prvenstvu, kar dvakrat se je izkazal pri branjenju enajstmetrovk in občutno pripomogel k končnemu slavju Azzurrov.


Presrečni smo, uživamo v vsaki sekundi. 50 dni smo se mudili na Euru toda meni je čas kar letel, ker sem neizmerno uživali skupaj z ekipo,” je še povedal mladi vratar, ki se je dotaknil tudi novega izziva, ki ga čaka v prihodnje čaka v francoski prestolnici.

Počakajmo še nekaj dni, ko bom lahko povedal kaj bolj konkretnega na to temo. Vse kar lahko rečem je to, da bom večno povezan z rdeče-črnim dresom Milana. Zdaj bom užival v osvojenemu naslovu evropskega prvaka, jutri pa grem na zaslužen dopust. Rad bi se zahvalil vsem, ki ste me podpirali in upam, da sem vam z nastopi na Euru vsaj malce povrnil.