Dortmund: Džentelmenski dogovor za Sancha, Haaland ostaja

Športni direktor Dortmunda Michael Zorc je priznal, da ima Jadon Sancho ob določenih finančnih pogojih dovoljenje za odhod iz kluba, za prvega zvezdnika ekipe Erlinga Brauta Haalanda pa to ne velja.

Uredništvo
4. maj 2021, 8:19

Jadon Sancho se želi vrniti v Anglijo. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Borussia iz Dortmunda ima v svojih vrstah dva izjemna mlada igralca, ki sta trenutno nekakšna garancija za mirno in stabilno ekonomsko prihodnost nemškega velikana. Skoraj ne mine dan, ko različni mediji ne bi iskali novega kluba za izvrstnega napadalca Erlinga Brauta Haalanda, vendar pa je po besedah športnega direktorja kluba Michaela Zorca trenutno bolj realen scenarij, po katerem bi poleti Dortmund zapustil Anglež Jadon Sancho.

Sancho se je prejšnje poletje intenzivno pojavljal v govoricah, ki so ga napovedovale kot prvo prestopno tarčo Manchester Uniteda, ker angleški velikan ni bil pripravljen plačati zahtevane odškodnine pa je Sancho, resda precej nejevoljen, na koncu ostal v Nemčiji. Vendar pa skorajšnji odhod v Manchester za seboj pustil tudi poseben dogovor, ki bo morebiti olajšal Sanchov odhod v Anglijo v prihajajočem poletju.

"Imamo džentelmenski dogovor z Jadonom, ki izvira iz prejšnjega leta. Jadon ve, da pod določenimi pogoji lahko odide. Dejstvo pa je, da z Erlingom Haalandom takšnega dogovora nimamo," je povedal Zorc.

Direktor kluba Hans-Joachim Watzke je poudaril, da ima klub glede Haalanda zelo jasno stališče, situacijo pa je primerjal s časom, ko je v klubu blestel Poljak Robert Lewandowski.

"Erlingu ne dopušča, da bi ga govorice vrgle iz tira in je povsem osredotočen na svoje predstave. Videli ste lahko, kako je s tribun navijal za soigralce in to kaže, kako se identificira s to ekipo."

"Pred leti smo bili tudi v primeru Roberta Lewandowskega v konfliktu interesov. Imeli smo trdno stališče, ki ga je Robert sprejel. V naslednji sezoni je postal prvi strelec ekipe. Mislim, da Erling lahko to ponovi,"
je povedal Watzke.

Dortmund je za Lewandowskega zavrnil vrsto ponudb, na koncu ga je Poljak leta 2014 po izteku pogodbe zapustil klub in se preselil k največjemu rivalu Bayernu, pri kateremu se je kasneje dokončno razvil v enega najboljših nogometašev sveta.
 
adplus-dvertising