Dortmund razčistil ugibanja glede Haalandove klavzule

Direktor Borussie iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke je podal konkreten odgovor na vprašanje, ali ima mladi zvezdnik Erling Braut Haaland v pogodbi zares določeno odkupno klavzulo v višini 75 milijonov evrov.

Uredništvo
23. november 2020, 8:08

Foto: Getty Images

Čeprav je pandemija krepko udarila po žepu še tako bogate in mogočne evropske klube,  najbrž ne bi bila majhna vrsta takšnih, ki bi prihodnje poletje mahali s 75 milijoni evrov za nakup sijajnega Norvežana Erlinga Brauta Haalanda. Toliko naj bi namreč znašala famozna klavzula v njegovi pogodbi, kar naj bi bil tudi eden od glavnih razlogov, zakaj je Haaland januarja letos izbral selitev v Dortmund, čeprav naj bi mu Manchester United ponujal veliko boljše pogoje.

Govorice o domnevni klavzuli se vlečejo tako rekoč od Haalandovega prestopa v Dortmund, v nemškem klubu pa vsaj doslej niti niso preveč trudili, da bi jih ovrgli. Glede na to, da Haalandova cena z meseca v mesec raste v nebo, je v zadnjem času vprašanje o domnevni klavzuli znova postalo aktualno, direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke pa se je naposled odločil pojasniti ozadje Haalandove pogodbe.

"V pogodbi ni nikakršne klavzule takšnega tipa. Klub ima jasno željo, da Haaland čim dlje ostane pri nas in želimo si, da bi tudi njegovi svetovalci delili to mnenje. Mislim, da bi bilo tudi zanj dobro, če bi ostal v Dortmundu, saj je še prezgodaj, da bi razmišljal o naslednjem koraku v svoji karieri,
" je za Sport Bild povedal Watzke.

Haaland je na seznamu želja tako rekoč celotne evropske elite, najbolj zainteresiran pa naj bi španski gigant Real iz Madrida.