Dortmund se po uspehu z Moukokom loteva še večjega izziva: Bo ta argument prepričal tudi Juda Bellinghama?

Nemški časnik Bild poroča, da so v Dortmundu zasnovali načrt, kako še za nekaj let zadržati velikega zvezdnika Juda Bellinghama.

Uredništvo
25. januar 2023, 9:18

Jude Bellingham (Foto: Getty Images)

Mladega Angleža Juda Bellinghama največji športni mediji že mesece napovedujejo kot zvezdo poletnega prestopnega roka in kot igralca, za katerega se bo 'stepla' elita evropskega klubskega nogometa na čelu z Realom iz Madrida, Liverpoolom in Manchester Cityjem.

V njegovem primeru bo imel Dortmund precej večjo besedo kot pri Erlingu Brautu Haalandu, saj je imela njegova pogodba določeno odkupno klavzulo, ki je Dortmundu odvzela vso pogajalsko moč. Bellingham takšne klavzule nima, zato bo moral kupec s ponudbo prepričati nemški klub, časnik Bild pa trdi, da v Dortmundu razmišljajo, kako bi po Youssoufi Moukoku v svojih vrstah zadržali še drugega velikega dragulja svetovnega nogometa ter skušali z dvema 'wunderkindoma' v svojih vrstah izzvati prevlado Bayerna iz Munchna.

Bild trdi, da je Dortmund Bellinghamu pripravljen ponuditi kar 15 milijonov evrov letne plače, s čimer bi 19-letnik postal z naskokom najbolje plačan igralec v zgodovini kluba.

Bellinghamu se pogodba izteče leta 2025, Dortmund pa si želi, da bi sodelovanje z njim podaljšal še vsaj za kakšno leto ali dve ter da bi njegov neizogiben prestop vsaj odložil za nekaj časa.