Douglas Costa je s povratkom v Bayern brcnil v prazno

Brazilski vezist Douglas Costa je priznal, da se je povratek v vrste Bayerna iz Munchna razpletel povsem drugače od pričakovanj. Zdaj upa, da bo pri Juventusu dobil še eno priložnost.

Uredništvo
26. februar 2021, 4:15

Foto: Getty Images

Nekdanji brazilski reprezentant Douglas Costa se je pred pričetkom letošnje sezone vrnil v Munchen, kjer je med letoma 2015 in 2017 že uspešno branil barve Bayerna. Douglas pri Bayernu igra kot posojen igralec Juventusa, letošnja sezona pa je zanj navkljub Bayernovim uspehom zelo neuspešna, saj je v nemškem prvenstvu skupno zbral vsega 314 minut igre.

Tridesetletni Brazilec si ni predstavljal, da bo njegov povratek v Bayern tako drugačen od prvega obdobja na Bavarskem, zato že zdaj komaj čaka na povratek v Juventus, s katerim ima veljavno pogodbo do leta 2022.

"Rad bi se vrnil v Italijo, saj sem se tam veliko naučil. Bomo videli, kaj me čaka, moja pogodba z Juventusom še vedno veljavna."

"V prvi sezoni v Italiji sem imel pod vodstvom Massimiliana Allegrija težave, a me je naučil, kako je treba igrati v Italiji. Tam je nogomet drugačen kot v Nemčiji, več je poudarka na obrambi,"
  je povedal Costa, ki trdi, da mu današnja igra Bayerna ni pisana na kožo.

"Danes igrajo drugače kot včasih. Danes igrajo bolj ofenziven nogomet, nekoč pa je bilo več poudarka na posesti žogi. Meni je bilo to bolj všeč, pa čeprav so osvojili ligo prvakov."

 
adplus-dvertising