Drama in šest golov v Domžalah: V obrambi spet negotovi Maribor je zapravil vodstvo in dva gola prednosti

Maribor bo še dolgo obžaloval, da ni uspel obvladati tekme oziroma nasprotnika nocoj v Domžalah. Nino Žugelj in Blaž Vrhovec sta postorila veliko, a obramba znova ni zdržala.

Uredništvo
26. september 2021, 6:57

Domžale
3 : 3

Sod.: Roberto Ponis

Maribor
 
 
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
1 : 2
 
 
1 : 3
2 : 3
 
3 : 3
 
Domžale: Ajdin Mulalić, Sven Karić, Andraž Žinič (od 85. Matej Podlogar), Tilen Klemenčič, Enes Alić, Senijad Ibričić, Zeni Husmani, Benjamin Markuš (od 73. Janez Pišek), Arnel Jakupović (od 74. Gaber Dobrovoljc), Slobodan Vuk, Alen Jurilj.Maribor: Ažbe Jug, Gregor Sikošek, Ilija Martinović, Robert Voloder, Mirko Mutavčić (od 46. Vid Koderman), Nino Žugelj (od 80. Malik Sellouki), Antoine Makoumbou, Jan Repas (od 64. Rok Kronaveter), Rudi Vancaš Požeg (od 92. Nemanja Mitrovič), Blaž Vrhovec, Ognjen Mudrinski (od 81. Žan Vipotnik).

Nino Žugelj je zadel in podal. (Foto: pigac.si)

Maribor je drugo tekmo pod vodstvom začasnega trenerja Radovana Karanovića danes igral v Domžalah. Domača ekipa se še naprej išče in je ena od dolžnikov dosedanjega dela sezone v 1. SNL. V prvem polčasu dvoboja smo že v deseti minuti videli "zicer". Nino Žugelj je podal z desne strani pred gol, tam je bil Ognjen Mudrinski in z glavo meril mimo gola. Potem je bilo treba čakati do 28. minute, ko se je tudi spremenil izid v Športnem parku. Blaž Vrhovec je izvajal prosti strel, žoga se je odbila od živega zidu, presenetila Mulalića in pristala v mreži. Domžalčani so nato iskali izenačenje preko Jakupovića, ki pa ni bil dovolj natančen.

Na trenutke smo danes gledali precej moško igro, tudi s kar nekaj prekrški. 

Ob polčasu je Karanović menjal, Mutavčića je poklical na klop, vstopil je Koderman. V 49. minuti je vodstvo Maribora že znašalo 2:0. Danes izstopajoči Blaž Vrhovec je osvojil žogo, podal naprej, Nino Žugelj pa je rutinirano in z veliko občutka premagal Mulalića. Domžale so uspele hitro znižati izid. Alić je udaril s strani, izgledalo je kot podaja, Ažbe Jug pa si je privoščil napako in prejel gol. Sodnik Roberto Ponis je dopuščal grobo igro, predvsem pa je skozi prste pogledal Senijadu Ibričiću, pri katerem smo igranja s komolci že vajeni. Vrhovca je vezist iz BiH dvakrat udaril v obraz, a ni bil kaznovan niti z rumenim kartonom.

Je pa zato Domžale kaznoval Ognjen Mudrinski, ki je na drugi vratnici izkoristil visoko podajo današnjega junaka Nina Žuglja. Isti igralec je bil še nevaren, v 64. minuti je imel situacijo ena na ena z Mulalićem, a tokrat ni bil uspešen. Domžalčani so v 79. minuti, po dolgem preverjanju Ponisa in VAR sobe, dobili enajstmetrovko, zaradi igranja z roko Ilije Martinovića. Ibričić je z bele točke zanesljivo zadel. To je bil trenutek, ki je Domžalam dal potiska. 

V 88. minuti je Zeni Husmani izkoristil odbito žogo po obrambi Juga in jo iz neposredne bližine potisnil čez črto. Tudi v tej situaciji je Ponis pomoč iskal v VAR sobi in naposled dobil potrditev regularnosti doseženega gola. Napeta tekma se je tako zaustavila pri izidu 3:3, smo pa danes videli še kar nekaj zrelih priložnosti. Naposled je delitev točk glede na videno resnično še najbolj pravična.