Drama in solze v Leipzigu: Hrvaška je že rajala, v zadnji sekundi pa ostala brez osmine finala!

Hrvaška je vodila do zadnje sekunde, toda zgodilo se ji je enako, kot Sloveniji proti Srbiji! Rezultat ustreza tudi nam.

Uredništvo
24. junij 2024

Hrvaška
1 : 1
38322 gledalcev
Sod.: Danny Makkelie (NIZ)

Italija
 
 
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 1
Hrvaška: Dominik Livaković, Marin Pongračić, Joško Gvardiol, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Luka Sučić (od 70. Ivan Perišić), Luka Modrić (od 80. Lovro Majer), Mateo Kovačić (od 70. Luka Ivanušec), Marcelo Brozović, Mario Pašalić (od 46. Ante Budimir), Andrej Kramarić (od 90. Josip Juranović).Italija: Gianluigi Donnarumma, Matteo Darmian (od 81. Mattia Zaccagni), Giovanni Di Lorenzo, Alessandro Bastoni, Federico Dimarco (od 57. Federico Chiesa), Riccardo Calafiori, Nicolò Barella, Jorginho (od 81. Nicolò Fagioli), Lorenzo Pellegrini (od 46. Davide Frattesi), Giacomo Raspadori (od 75. Gianluca Scamacca), Mateo Retegui.

Hrvaška (Foto: Getty Images)

Hrvaška je nocoj potrebovala tri točke na srečanju z Italijo, toda v prvi polčas sta obe ekipi vstopili organizirano in disciplinirano predvsem v fazi obrambe. Nismo pospremili veliko obetavnih situacij pred vrati. Bližje zadetku so bili Italijani, pri Hrvatih pa je že zgodaj zapretil Luka Sučić. Udaril je z razdalje, toda vratar Donnarumma se je izkazal.

V nadaljevanju pa že v 52. minuti enajstmetrovka za Hrvaško! Žoga je v roko zadela Frattesija, na belo piko pa si jo je postavil Modrić

Kapetan Hrvaške je sprožil, toda Donnarumma je bil zanesljiv! Hrvaški navijači so bili šokirani, toda Modrić se je takoj odkupil! V naslednjem napadu je sprožil Budimir, po obrambi Donnarumme pa je bil na odbitku prav Modrić in vendarle zabil za 1:0

Hrvaška je bila v prednosti vse do konca zadnje minute podaljška - potem pa klonila! Zaccagni je zabil svoj prvi gol v dresu reprezentance in poskrbel za izenačenje! Takoj za tem je bilo tekme konec in Hrvati so se zgrudili po tleh. Kakšna drama v Leipzigu! V skupini B je prvo mesto zasedla Španija, Italija drugega, Hrvati pa so tretji in to ustreza tudi nam. 

Na lestvici najvišje rangiranih tretjeuvrščenih ekip skupinskega dela Slovenija še vedno zaseda četrto mesto, ki vodi v osmino finala.